fredag, maj 23, 2008

Att leva i vertikal tid och gå i och ur horisontell tid

Hur får man plus på energikontot igen? Det är en fråga de flesta ställer sig idag. Det går nämligen att leva med minus på kontot även om det är lite svårt att fatta. Tack och lov har jag fått gåvan att uppleva allt fler dagar med plus men fortfarande kommer dom där dagarna där man går omkring under ytan, med minus på energikontot. Visst är det märkligt att det är möjligt. Men så generöst är livet. Varför fyller man inte på när det är minus? För att man inte hinner. Det är nämligen så att när energin går under noll så minskar också tiden vi har till förfogande.
En liten reflektion här.... som inramning bara till temat ... ett tema jag kommer skriva mycket om framöver .... på sjuttiotalet upplevde världen en Energi-kris, en yttre energikris, det handlade om olja ... idag upplever världen en inre energikris och till följd av detta en tidskris ... eller är det tvärtom... energikris till följd av tidskris?
Hur som helst. Alla sunda metoder för att fylla på energi involverar att vi stannar upp. Att vi går in i vertikal tid ... usch, det låter teoretiskt, kanske måste hitta ett bättre ord ... men hursomhelst. Att hamna i vertikal tid kan ske på många sätt. Ett är att skriva tacksamhetsdagbok som fler och fler praktiserar. Det får oss inte att tappa drivet och motivationen som kritikerna brukar invända. Det får oss att höja energinivån till plus. När vi är på plus då kommer ett sunt driv alldeles naturligt. Ett driv att dela med sig.

2 kommentarer:

 1. Hej! Vad kul att upptäcka att det finns fler Ljusbärare i bloggvärlden.. :-)
  Här finns ju massor med intressant och inspirerande läsning ju!
  Jag bloggar också:
  charliee-healing.blogspot.com
  See you.
  Kram/Charliee

  SvaraRadera
 2. Visst är det kul när man känner att man är en del av en rörelse, inte sekt, inte förening, inte nåt sånt, utan en fri naturlig rörelse i samhällets medborgares inre, och det är sant som du säger, det är kul varje gång man upptäcker att där är en till som känner och tänker som jag, fast på sitt unika vis, så att det blir intressant, så det blir dynamik. tittade in på din blogg, härlig läsning. Tack!
  Björn

  SvaraRadera

UA-3343870-1