torsdag, maj 22, 2008

Tidsgenomlysning

Allt jag intresserat mig för inom andlighet och personlig utveckling har kretsat kring TIDEN. Det verkar vara den röda tråden. Det handlar om allt ifrån hopplöst svårtillgängliga gurusar som t.ex. J. Krishnamurti som säger saker i stil med att frihet är att bli fri från tankar som är tid. Frihet från tid alltså. Eller genomlysning av tiden. Sedan har vi mer lätttillgängliga gurusar som Eckhart Tolle med sitt The Power of Now där allt också kretsar kring tiden, eller kring den illusion tiden är, att förflutet och framtid inte existerar och aldrig kommer att existera eftersom det alltid är NU. Sedan handlar det om allt man hör runt omkring sig via media familj och vänner där nästan alla samtal någon gång berör TID, ofta bristen på tid eller på att tiden går så fort eller en längtan efter tid.

TID TID TID TID TID

Och så jobbar jag med hälsa och livsstilsrådgivning där allting också har beröringspunkter med tid. Med stress, med ... ja .... trubbel med tiden helt enkelt.

Så vad är tid?
Det finns massor av litteratur inom ämnet. Det finns många människor att prata med som gjort sina egna unika erfarenheter av tid, hur den fungerar, vad den är och framför allt vad TID betyder för just dom i just deras livssituation. Sedan har jag en del egna erfarenheter. Det kan handla om Flow där tiden också spelar en central roll - flow är en upplevelse som inkluderar än förändrad tidsuppfattning.

bla bla bla. jag bara pladdrar på här men måste skriva ned detta innan jag stressar .... hmm.... iväg till jobbet.

Tid blir mitt prisma för allt det här som intresserar mig. Jag klarar inte av att hantera alla de olika utgångspunkter och perspektiv jag skulle vilja, höll på att säga att jag inte hinner ... men det känns vettigt att koncentrera allt detta, läsandet, samtalandet och skrivandet kring just TID.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

UA-3343870-1