söndag, juni 01, 2008

Jag och mina röster

En annan ide som jag skall börja jobba på direkt utgår från något visuellt. Jag och mina röster.
Där skall vara en stor cirkel som heter Närvaro = stillhet, uppmärksamhet, fokus
Inuti denna stora cirkel skall finnas mindre cirklar som representerar olika röster. De viktigaste rösterna är
Den tacksamma och accepterande
Den skapande visionären
Historikern
Realisten
Kritikern
Fixaren (terapeuten, världsförbättraren m.m.)
m.fl.
Jag kan välja vilken av rösterna jag skall lyssna till. Vem är då ”Jag”, den som väljer vem som skall lyssnas till, vem som skall få uppmärksamhet och fokus?
Jo, det är den stora cirkeln – Närvaron.
Det hela går ut på att så ofta som möjligt ”lära” hjärnan att identifiera sig med Närvaron. Jag är inte någon av alla de röster jag hör inuti mitt huvud. Jag som uppmärksamhet kan välja att inte lyssna till någon av mina röster och istället lyssna till fågelsång eller vindens sus. Jag kan lyssna till min egen andning eller till känslan av liv i kroppen. Jag kan också välja att lyssna till andra människors röster MEN inte glömma att andra heller inte är sina röster. Andra människor är SAMMA NÄRVARO. I NÄRVARON är vi alla EN.
Så ungefär ser en väldigt grov skiss ut till något som kan bli en bra och användbar bok. Användbar inte minst för mig själv.
Idén till detta kommer från olika håll men framför allt från Voice Dialogue och Genpo Roshis Big Mind Process.
Skall bli spännande att jobba vidare på detta ihop med följande röster
Den tacksamma & accepterande
Den skapande visionären
Realisten
Kritikern
Fixaren (terapeuten, världsförbättraren m.m.)

Visionären: Kanske kan boken skrivas som ett samtal med dessa personer där Närvaron är ordförande?Kritikern: Kanske, men det kan bli lite jobbigt att läsa och folk kan komma att tycka att det är konstigt, dom kan tro att du lider av någon sorts sinnessjukdom.
Den Tacksamma: Jo, men nu är det den här idén jag fick så jag tycker vi håller till godo med den nu. Varför alltid jaga en bättre idé? Vi kanske hinner dö innan vi kommer till skott med en ny bok om vi bara skall jaga efter bättre och bättre uppslag.
Realisten: Ok, låt oss börja. Vad blir första steget – blir det en inledning där vi ritar upp riktlinjerna? Jag tycker det. Vi identifierar målgruppen – talar om vad vi vill med boken, får läsaren att känna igen sig genom att ge några exempel som skapar igenkänningens avslappning.
Kritikern: Ok, jag godkänner den planen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

UA-3343870-1