onsdag, juni 11, 2008

Känslan av att vara otillräcklig

Här kommer en liten kommentar till allas våra känslor av otillräcklighet - sedda utifrån Är du TIMID-processen för uppvaknande.
Att känna sig otillräcklig kan tolkas på olika sätt. För vissa är det en oangenäm känsla som skapar stress. Den får oss att tänka på allt vi borde göra - eller ännu värre - borde gjort. Problemet med denna känsla är att den har en benägenhet att bita sig fast. För om vi gör allt (eller nästan allt) det där som står på våra att göra listor, ja då känner vi oss fortfarande otillräckliga på något vis. Hur kommer det sig? Att inte veta svaret på den frågan spär ytterligare på otillräcklighetskänslan och får oss att skriva upp nya saker på våra att-göra-listor. Saker som att gå i terapi eller läsa personlighetsutvecklande böcker och göra alla fantastiska övningar som ofta finns i dessa självhjälpsböcker. Men de flesta av oss orkar inte göra övningarna, även om författaren påpekar vikten av att göra övningarna....
För andra skapar otillräcklighetskänslan driv, en känsla av att vi måste fortsätta kämpa, fortsätta utvecklas. Vissa tycker livet är skittrist om det inte finns något att förbättra. Att sitta och vara nöjd med det som är - som det är - ja, det ses som nästan omoraliskt. Att se andra som lutar sig tillbaka och trivs med livet utan att ha åstadkommit någonting kan driva sådana här människor till vansinne.

Men det finns ytterligare ett sätt att se på känslan av otillräcklighet. Tänk om denna känsla är en inbjudan till att ta reda på sanningen om vad vi egentligen är?
För så länge vi tror att vi är vårt ego - det där TIMID-programmet i hjärnan, det program som löpande skapar illusionen av att verkligheten är något annat än Enhet & Evighet - så länge denna missuppfattning har oss i sitt grepp lever vi ju i en illusion som är just precis - OTILLRÄCKLIG.
Tänk om vi är Uppmärksamheten som lägger märke till egot? Tänk om vårt sanna subjekt är Uppmärksamhet, för alltid fri från allt vad tid, mening och identitet heter? Tänk om vi är Enhet och Evighet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

UA-3343870-1