torsdag, augusti 14, 2008

Den enda sant passionerade kärlekshistorien

Först trodde jag att spelet gick till såhär:
För att vakna upp måste varje separat individ söka efter Enhet & Evighet.

Nu ser jag att spelet är precis tvärtom!
Det är Enhet & Evighet som söker efter en separat individ. Punkt.

That's the game - the game of spiritual awakening.

Men det är mer än ett spel, en lek, ett äventyr. Det är en kärlekshistoria så passionerad att alla de passionerade kärlekshistorier vi känner till endast blir till skuggor i jämförelse. Freedom is in love with duality, in love with separation, in love with fear, in love with suffering.

Det var Adyashanti som väckte denna fråga i mig. Den bästa fråga jag någonsin ställt mig.
Varför väljer Enhet & Evighet att gå in i separation, rädsla och lidande??????

Varför valde Enhet & Evighet detta? För valet är redan gjort. Varför?
För att Enhet & Evighet älskar passionerat, utan urskillning.

Hur ofta hör man inte att andligt uppvaknande handlar om finna frihet. Det är inte sant, bara halva sanningen och en halv sanning är ingen sanning. Det handlar om att friheten finner begränsningen och lidandet.

Varför dog Jesus på korset? Varför valde han att lida? Det är en metafor om man vill som kan utvecklas. Men det behövs inte. Det ger en hint och det räcker. Däri ligger kristendomens essentiella storhet. En storhet som jag sällan eller aldrig hör om i kristna kretsar. För de kristna har missat, liksom nästan alla andra andligt sökande människor, att det hela handlar om ett perspektivbyte, ett turnaround 180 grader.

Det handlar inte om att vi är individer som försöker uppnå kristusmedvetande. Det handlar om att Kristusmedvetandet (en metafor för Enhet & Evighet) söker oss.

Människan söker inte Gud. Gud söker människan. Människan söker inte frihet. Friheten söker människan. That's what's really going on.

3 kommentarer:

  1. Häärligt gillar dina tankar och det sätt som du får mig att se det ur andra vinklar. Sluta inte skriva det ger massor för mig och säkert massor av andra. Tack!

    SvaraRadera
  2. tack! jag skall fortsätta. Jag kan inte sluta.

    SvaraRadera
  3. Ja, nu börjar det hända nåt här känner jag :)

    SvaraRadera

UA-3343870-1