torsdag, augusti 28, 2008

To be WHAT you are...

Här kommer ett citat från Jed McKennas bok Spiritual Warfare - ett citat jag råkar gilla alldeles förskräckligt mycket

If I get a pimple on prom night or find myself trapped in a burning car, my response is never fear or anger or disappointment or doubt, my response is always the same. It's thank you. It's always thank you.

THANK YOU JED!!!

Nej men det här är stort. Hur lever man det här? Nu? Om fem minuter? I morgon kl. 15.00??
Det är en sak att drabbas av sådana här visdomar, läckert förpackade, och en helt annan sak att LEVA dom.
Jag brukar tänka på miraklet. Att få gå ner i dom här cellerna. Att få vara alla dessa biljarder celler som kommer resa sig samtidigt när jag går upp ifrån den här stolen. Jag kan aldrig glömma det. Hur häftigt är. Att få vara i den här kroppen. Att få vara den här kroppen. Att få vara en liten skit i universum, så liten och obetydlig att den liksom smälter ihop med universum och blir gränslös. Samma energi som dansar samma dans. ALLTING.

Brukar inte gilla sådana där korta kloka ord nedklottrade på postit-lappar. Men ibland drabbas jag ändå av "klottra-ner-visdomar-på-postit-lappar-klåda". Som idag t.ex.

"It's all about HOW and nothing about WHAT.... okej??? ...

Men det slutade inte klia så jag klottrade ner mer.

"Freedom is not to do what you want. Freedom is to be what you truly are."

Det där hjälper mig. När man byter perspektiv och i varje ögonblick kommer från Enhet & Evighet och dyker ner i formen Formen av den här kroppen med dess hjärna och dess självalstrade känsla av separation och tid. Det är som att gå ner i en spökvärld, en dimma av hallucinationer där den vanligaste sortens förvirring kallas NORMALT och FRISKT medan mindre vanliga sorters vanföreställningar kallas för sjuka.

Men NU handlar det inte längre om att komma ur det här fängelset och leka fritt där ute i friheten. Det handlar om att friheten hittat vägen ner i en förvirrade kropp som inbillar sig att ENHET & EVIGHET är något som den här kroppen kan uppnå.
Hahahaha... vilket bullshit. Det är ju inte ens meningen. Det är ju helt poänglöst för den här kroppen att bli något annat än vad den är. VARFÖR???
Nej, det finns inget problem. ENHET & EVIGHET leker kurragömma med sig självt. Gömmer sig i den mänskliga formen ända till den "hittar sig". Kan man säga så? Jo, varför inte. Att att hitta sig själv i förklädnad av en människa är att vakna upp. Människan vaknar inte upp. Människan hittar ingenting. Aldrig. NEVER!
Men ENHET & EVIGHET hittar människan. Och har vi tur hittar hon sig själv i människan. Nej, det där är inget bra sätt att säga det. Det blir konstigt. Låt säga såhär istället. ENHET & EVIGHET hittar sig själv GENOM människan. Kontrasten behövs. Som att om det bara fanns en färg skulle ingen se den. Ingen skulle bli medveten om den. Människan finns där som kontrast. Separation och tid behövs som kontraster till ENHET & EVIGHET.
Typ....
Nej, orden är inte med mig ikväll. Dags att sova.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

UA-3343870-1