fredag, september 19, 2008

Andliga teorier är som begagnade bilar

Såg ett märkligt klipp på You Tube nyss där en man sade många kloka och fina saker om Gud. Men jag kunde inte lyssna riktigt på vad han sade. Jag tyckte bara så synd om honom. Han försökte sälja något till mig och om han inte lyckades då skulle han inte få den där bonusen chefen lovat honom. Medan han pratade om olika medvetande tillstånd och om att Jesus sagt att Guds rike är inom oss hörde jag honom säga att ...
- om du dessutom tecknar vår specialförsäkring får du 10 procent rabatt på lättmetallfälgarna, metalliclacken, o.s.v. och jag lade märke till att klockan är kvart i sex, det är fredag och jag är hans sista kund den här veckan och nu jävlar köper du den här bilen med vår specialförsäkring för annars vet jag inte vad jag gör....

Den stackars mannen riktigt hoppade upp och ned inom sig medan han förklarade att vi måste höja oss över det dualistiska medvetandetillståndet.... eller handlade det om metalliclack. Alltså, det gick inte att avgöra någon skillnad. Han var klädd som en bilförsäljare också.

Varför?
Det är helt bisarrt!

Vad spelar det för roll för honom om jag köper hans dynga eller inte.... ?
Jo men nu fattar jag. Det gör ju en jäkla skillnad. Det är ju det det handlar om. När vi försöker sälja våra andliga teorier till andra så är vi som begbilförsäljare. För vi vill bli av med fanskapet innan dom börjar rosta. Skrället bara står där i garaget och tar upp plats och kostar pengar. Vi tror att vi delar med oss av det glada budskapet men i själva verket försöker vi sälja bort ett gammalt rostigt skrälle som vi inte har råd att dras med längre.

Varför neggar jag så mot alla Gurusar idag, små som stora? Jo, jag orkar inte blunda för hur många som försöker sälja nåt dom själva inte tror på. Precis som beg.bilsförsäljare.
- Jag måste, jag måste, jag måste säja nåt bra om det där gamla skrället. Är det inte så också med mina egna favoritidéer? Hur sanna är dom???
Och framför allt. Hur länge håller dom innan dom rasar samman?
Andliga teorier är inte alls olika begagnade bilar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

UA-3343870-1