torsdag, september 25, 2008

En icke-dualistisk dialog

I mig - Björn - lever skaparkraften Agape och befrielsekraften Eros sida vid sida. Agape är den kraft som hittills dominerat mitt liv men Eros är nu på väg att ta över. Så här låter en dialog mellan dom

Agape (A): Jag har sagt till Björn att han kan frigöra sig från sitt ego!
Eros (E): Varför då?
A. För att han vill bli fri ifrån egot?
E. Varför skulle han vilja bli fri ifrån egot?
A. För att uppleva frihet kanske.... nånting bra ....
E. Men om han blir fri från egot finns det ju inget ego kvar som kan njuta av friheten. Då är det ju ganska poänglöst. Kan du visa mig på kartan nedan var den där friheten Björn vill uppleva finns någonstans och var du finns?
A. Jo, friheten finns i himlen, i Nirvana, i Tao. Och jag finns här nere i Samsara i de tio tusen tingen.


E. Fan vad du luras!
A. Va!? Hur då? Vem har jag lurat?
E. Du har lurat skjortan av Björn! Frigörelse från egot för honom inte närmare Nirvana. Tvärtom.
A. Men hur då? Det är ju egot som binder fast honom i Samsara.
E. Du kan väl inte själv tro på dom där lögnerna. Lyssna nu noga på mig! Innan Björn svalde alla dom där knasiga ideerna om egot och hans sanna jag och vittnet och allt vad Gurusarna har hittat på, så var han Björn, rätt och slätt.
A. Ja, och då var han ju väldigt okunnig.
E. Kanske det, men han var betydligt närmare Nirvana än han är nu, sedan du börjat lura i honom en massa smörja.
A. Hur då?
E. Jo, för ju fler olika delar av Björn du skapar, desto längre ifrån Nirvana kommer han!
A. Gör han?
E. Tror du att jag är dum!? Mig lurar du inte! Titta på kartan. Den kraft som för Björn bort från Nirvana är skaparkraften Agape.
A. Jo.
E. Och nu har du skapat fler olika delar av det som från början var Björn - du har skapat minst fyra nya former. 1. Björns tidlösa vittne 2. Björns tidsbundna ego 3. vittnet identifierat med egot. 4. vittnet som fritt från identifikation med egot. OCH SÅ VIDARE. Det där skapandet har ingen ände vet du. Det skrivs tjocka böcker om sånt där trams som I-Am-ness och Atman och själen och Kristusmedvetande och Buddhamedvetande och annan smörja. Och du ligger bakom dem alla!
A. Ja men ....
E. Inga men!
A. Nehej, ok då, Gurusarna säger att det är Björns motstånd mot formen som gör att han inte kan närma sig Nirvana. Dom säger att Egot ÄR hans motstånd mot formen. Så länge han gör motstånd kommer hans Ego att få näring och substans ur detta motstånd. När han slutar göra motstånd och säger JA till allt som uppenbarar sig så kommer han bli fri från Ego och ett med Nirvana.
E. Ja, och du äger ju fan Gurusarna som Björn lyssnar på. Inte konstigt att han är förvirrad. Men du är lite trög va!? Fattar du inte att den dagen Björn slutar hacka sönder allting hela tiden så slipper han allt jobb med att sätta ihop det igen. Björn är inte två, han är inte vittnet och egot. Han är inte heller de tio tusen tingen. Lyssna nu nog på mig:

BJÖRN ÄR DIN SKAPELSE - HAN ÄR EN DEL AV DIG - EN DEL AV SKAPARKRAFTEN AGAPE

A. Jo, så kan man ju se det.
E. Jag ser ju vad jag ser. Om det inte vore för att du råkade få övertaget en kort stund hade Björn aldrig blivit till. Du vet vad mitt jobb är va?
A. Jo, tråkigt nog vet jag det.
E. Mitt jobb är att förstöra alla former du skapat. Bränna ner dom, smälta ner dom.
A. Jaha du, vad kallar du dig för nuförtiden, Döden?
E. Ibland. Men jag kallar mig hellre för Eros befrielsekraft.
A. Ok, låter ju tjusigt!
E. Det är du och jag som håller liv i Universum. Det vet du va? Du och jag tillsammans får den här Björn och alla andra människor att vimsa omkring här på jorden.
A. Dom säger det.
E. Du är fantastiskt! Vet du det? Det är inte klokt vad du kan åstadkomma. Du har gränslösa möjligheter. Men det finns en sak du inte kan göra.
A. Jaha, vadå?
E. Du kan aldrig få Björn att närma sig Nirvana, du kan bara få honom att gräva ner sig djupare och djupare ner i Samsaras jordiska grott-labyrinter. Men Nirvana är mitt bord. Du skall hålla dig till det du kan. Ge fan i mina uppgifter. Det är jag som får människor att närma sig Nirvana. Jag vet vad jag gör. Det första jag måste göra är att bränna ner allt du skapat, smälta ner allt du format.
A. Måste du?
E. Ja det måste jag.
A. Men då dör ju personen Björn.
E. Ja det gör han. Det gör dom alla.
A. Men det är väl inte bra.
E. Nej det är klart att du inte tycker. Du vill ju att Björn skall hålla på och gräva ner sig allt djupare i sina underjordiska labyrinter.
A. Ja, jag älskar labyrinter.
E. Jo, jag vet det. Men jag hatar dom. Så jag spränger en stor fet jävla bomb så att det bara blir damm kvar av labyrinten.
A. Jo, du är ju känd för att vara våldsbenägen!
E. Ja det är jag.
A. Om du får övertaget kommer dom nog spärra in Björn.
E. Det kan hända.
A. Antar att jag måste försöka rädda det som räddas kan. Typ det allra viktigaste. Hans minne, hans problemlösningsförmåga och förmåga till riskbedömning.
E. Ja, du kan ju alltid försöka. Men du vet att du aldrig kan stå emot mig i längden. Till slut tar jag dom alla och knäcker dom. Bryter ner deras kroppar och hjärnor och gör så att dom till slut bränns till aska eller äts upp av maskar.
Jag vinner alltid! ALLTID!!!
A. Ja, men jag skapar nya människor i samma takt.
E. Jo, jag vet. Jag säger ju det. Det är du och jag som håller liv i Universum.
A. Ja, så är det väl.
E. Vet du vilka människor som kallas uppvaknade?
A. Nej, berätta. Det där verkar vara ditt bord.
E. Stämmer. Uppvaknade blir dom människor där jag lyckats bränna bort all onödig skit medan du lyckas rädda det nödvändiga. Dom vaknar upp ur formen medan dom fortfarande är kvar i den.
A. Jaha, så då kan vi tillsammans skapa uppvaknade människor.
E. Glöm det. Jag vill inte skapa någonting. Jag ser uppvaknade människor som olyckshändelser i arbetet. Som oavslutade destruktionsprojekt. Men till slut lyckas jag alltid bränna upp allt.
A. Jo
E. Ja

Sådär håller dom på och tjafsar inuti mig. Två sidor av samma röst. Två sidor av samma mynt. Eros och Agape.

Meditationen - LÅT ALLT BLI VAD DET BLIR - handlar om att låta Eros göra sitt jobb SAMTIDIGT som Agape får rädda det som behöver räddas.
Kan den här processen gå åt skogen?
Den går alltid åt skogen förr eller senare. Eros bränner oss alla till aska, eller som han säger, låter maskarna äta upp oss.
Slutligen: Har vi något val?
Inte jag men kanske du. Om du kan berätta för mig hur du väljer och skapar din nästa tanke, I DETALJ, då vet jag att du kan välja. Annars har vi inget val. Och att inse det kan vara befriande nog. Att slutligen möta det oundvikliga är alltid befriande. Mötet med bristen på kontroll är oundviklig. Om vi inte inser fakta nu kommer vår kontroll att sakta men säkert tas ifrån oss. En dag ligger vi där i vår säng och kan inte kontrollera ett skit. Det är den långsamma och mödosamma vägen. Man kan gå den korta vägen också och göra ett enkelt experiment.
Kontrollera din nästa tanke.

Vad hade detta att göra med Eros och Agapes dialog?
Jo, vi kommer vakna upp förr eller senare. Vi har inget val. Varför inte sluta göra motstånd mot det OUNDVIKLIGA.
För er som har svårt att fatta vad som är OUNDVIKLIGT............. ? .................

.................. ? ............. Insikten om att vi INTE HAR,
ALDRIG HAFT,
OCH ALDRIG KOMMER FÅ
ETT JÄKLA UNS AV KONTROLL ÖVER NÅGONTING!!!!!!!!!!!!!

Den insikten är oundviklig.
Det är Eros och Agape som kör den här showen.
Vill du inte tro att det är så?
Ingen tvingar dig.
Tro vad fan du vill!
Jag bryr mig inte.
Eros har börjat brinna i mitt system.
Tro är till för att förstöras.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

UA-3343870-1