lördag, december 20, 2008

Att dricka öl ur Källan

Det finns ett gäng "upplysta" snubbar i London med Tony Parsons i spetsen www.theopensecret.com som kan tolkas såhär. Gå till puben, crack a beer, and relax. Det finns inget mer att göra. Allt är redan perfekt. Du är redan upplyst. Om du snackar skit om grannen, fine, det är inget problem. Det finns inte en "någon" som snackar skit. Skiten snackas av sig självt, it's spontaneously arising out of consiousness. Livet lever sig självt. Separation är en illusion. punkt slut. 

Dom skulle säga att tanken på att medvetet välja att ställa sig i livsflödet är en illusion. Källan dricker öl ur sig själv ... typ. 
Kolla gärna in länken ovan, Tony Parson är en skön snubbe. Och förmodligen har han rätt - SETT UR KÄLLANS PERSPEKTIV. 

... men ...

han missar att det finns ett personligt perspektiv. Och detta perspektiv är en manifestation av källan. (den vinklingen var ny för mig) Eftersom personens perspektiv ÄR källan så är det inte mindre sant. Det finns två parallella perspektiv.

Bha ... mind-fucking ... skulle Tony Parsons fnysa. Relax Björn, come over here and have another beer:-)

Jo, men det finns en massa människor som lider där ute och behöver hjälp och här sitter ni och snackar skit ... era patetiska alkoholiserade loosers...

Sånt biter inte på Tony Parsons. För honom är det personliga perspektivet en illusion. Roten till allt ont. Han skulle förmodligen kunna argumentera för att vår vilja att hjälpa skapar lidande. Han skulle säga att om inte den vite mannen åkt runt och missionerat skulle vi inte ha haft en massa svält och elände. 

Och varför skulle den vite mannen åka runt och missionera? Jo av samma anledning som alla andra som ställer till med elände i Guds namn. Vi gjorde bara Guds vilja säger den vite mannen som exploaterade och sög ut och förstörde och krigade. Fast dom där barbarerna ville inte fatta sitt eget bästa så vi fick ta i lite med hårdhandskarna.

Det är svårt att argumentera med snubbar som Tony Parsons. Från källans perspektiv har han rätt. Allt är perfekt. Don't mess it up, have another beer and relax.

Men någonstans känner jag och många andra att dom är rejält ute och cyklar. Vad har gått snett med dom här "upplysta" grabbarna? Joo, dom har fixerat sig i källan. Dom är bokstavligt talat fixerade vid källan till ölen. För att stoppa in det här lite snyggt i livsdansens fem turer (ordning och reda, pengar på freda) så sitter som fast i den tredje turen - fixering vid källan.

Dansen går ut på att dansa till källan och sedan dansa ut från källan. Och att ställa sig i livsflödet är ju väsentligt. Det måste vi göra varje dag, flera gånger till och med. Och det gör vi genom att utifrån det personliga perspektivet fatta ett medvetet val

9 kommentarer:

 1. Yes Björn!
  Det finns mycket gemensamt i det vi skriver även om vi gör det på så olika sätt. Det har jag sagt från början redan när vi hade en lång och mycket givande diskussion på SMG-forumet. Där även Perra var med. Skönt tycker jag för egen del för det betyder att jag inte är ute och cyklar i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Varför är det viktigt att hitta "rätt" eller överhuvudtaget "svar" som ska godkännas? Är inte Källan det enda svaret så som den är...
  *Ugglan vinkar och blinkar*
  /Alexandra

  SvaraRadera
 3. Jennyli! Vi kanske är ute och cyklar allihopa :D

  SvaraRadera
 4. Alexandra!
  jag skulle kunna köra med Guruknepet nr. 1 här och bolla tillbaka frågan ... men jag säger bara ... pass ... ingen aning! :D

  SvaraRadera
 5. Hej
  I brist på lite noggrannare källangivelser knallade jag in på Bishops Arms Järntorget igår, utmärkt källa. Vet inte om Tony var där men det är mycket möjligt, för det satt ett gäng runt ett bord där, och det såg verkligen ut som att det inte fanns nåt annat att göra för dem än att sitta där. Och de såg ruskigt upplysta ut...

  ...för övrigt anser jag att Telluselle har rätt...


  /Perra

  SvaraRadera
 6. hi hi hi
  Ja eller hur, vem vet Björn. Nä föresten, det tror jag inte. När hjärtat talar då är vi inte ute och cyklar. När händer och fötter talar utan att hjärtat är med då är vi ute och cyklar. Tror jag.
  :)

  SvaraRadera
 7. Det är skönt att cykla ibland... ;-)

  SvaraRadera
 8. Perra!
  Man träffar på många upplysta människor på pubarna i stan. Alkohol är flytande ande (spiritus) och anden strömmar ut ur källan (pumpen) och människor söker sig till källan och dricker ande. Dom är andliga. Dom är sökare. Dom har funnit.... finn fem fel!

  SvaraRadera
 9. Jennyli och Crystal!
  Det är skönt att cykla ibland och ja, hjärtat skall alltid vara med!

  SvaraRadera

UA-3343870-1