fredag, augusti 28, 2009

Opersonligt älskande

Det finns ingen som älskar lika lite som det finns någon som blir älskad. Var finns kärleken? Var fäster kärleken?
Kärleken är ETT flödande. Kärleken stannar aldrig upp. Det fastnar aldrig någonstans.
And yet ...
Monogami. Desssa kropp/sinnen fäster sig vid vissa människor. Det är biologi. Jag är biologi. Varken mer eller mindre. Men i nästan 40 år blandade jag ihop biologi med identitet. Egentligen är det inte så konstigt. Men det är jäkligt smärtsamt. Det jag tidigare kallade identitet är en MYT. En stor fet jävla myt. Allt som finns är flödande älskade identifierande. M.a.o. -ANDE. Allt är -ANDE. Eller AND-ANDE. Identifierande är speglande. Vad fastnar i en spegel?
Spegl-ANDE identifier-ANDE. Det är vad jag kan säga om identitet idag, om I AM.

Men biologi är vackert, förunderligt och mirakulöst. Trots att det har noll och intet att göra med identifierande speglande.
Åter till monogami. Bröllopstrenden ökar hela tiden. Stora feta kyrkbröllop som ångar av traditionalism. Det haglar heliga löften i kyrkorna. Som relief till detta - backa 40 år - se flower power-rörelsens fria kärleksideal. Hashdimmornas madrass-kollektiv. Brinnande idealism och tro på att kärleken inte kan begränsas, låsas in eller fästas vid en viss person.

Idag ser jag att dom hade så rätt och samtidigt så fel. Dessa underbara älskade flowerpower idealister. Dom fattade inte detta med biologi. Framför allt fattade dom inte hur biologi och identitet hänger ihop.

Jag fattar inte heller. Men det tycks mig helt uppenbart att älskandets flödande är helt fritt ifrån biologi. Det finns ingen motsättning. Det handlar om två helt olika frekvensband som fritt rör sig in och ut ur varandra. Att kärleken är fri betyder inte att biologin beter sig på samma sätt. Vi måste fortfarande äta och dricka och sova och skita. Vi manifesterar vår genetiska kodning och i denna ligger också vår benägenhet att vara sociala. Mer eller mindre sociala. Mer eller mindre monogama.

Det är ingen big deal och det intresserar mig egentligen inte. Men jag fick frågan igår - vad jag anser om kärlek. Och plötsligt, under själva skrivandet växer ett intresse fram. Jag började detta inlägg med endast en tanke. Kärlek är opersonlig. Det finns ingen som älskar - inte någonstans - inte någonsin ... lika lite som det finns någon som blir älskad. Det var allt jag tänkte skriva för det är vad VETANDET kom upp med. Sedan kom jag att tänka på något jag läste om den växande kyrkbröllopstrenden. Helt bisarrt egentligen. Människor är galna i kyrkbröllop som kostar hundratusentals kronor. Hur kunde det bli så?? Hade någon av alla 60-talets fri-kärleks-idealister velat tro på att en sådan trend skulle kunna växa fram fyrtio år in i framtiden.

Nej fan, det hela är bisarrt och just därför så himla underbart. "It's a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing". Så är det. Trying to make ANY sense out of this tale - är ett säkert sätt att kortsluta hjärnan. På kort eller lång sikt.
Men titta på alla dessa kolliderande trender!! Vi har den nya ateismen men Dawkins och gänget. Sedan har vi en växande skara religiösa fundamentalister alla sorter. Med skara menar jag miljarder. En stor jävla skara. Och så hör man dessa underbart söta ateister som verkligen på allvar tror att dom kan prata och skriva omkull några miljarder religiösa fundamentalister. Därmed inte sagt att andra vapen än pennan skulle vara mer effektiva. Tvärtom. Men verbalt våld är nästan lika kontraproduktivt. Varje försök att manipulera flödandet resulterar i mardrömmar.

Det är så jävla vackert. It breaks my heart. Men allvarligt. Kärleken bara forsar igenom mig. Mänskligheten är magnifikt, sanslöst underbar. Äntligen ... ÄNTLIGEN ... låter jag denna uppenbara insikt spränga mitt hjärta i tusen bitar. Varför nu... varför denna morgon ... varför har det inte alltid varit så??? Att levandet strömmat fritt - FRITT FRITT FRITT. Det finns bara levande. Jag har inget liv. Det finns INGEN som lever detta liv. INGEN som har något problem med all denna fasansfulla galenskap. Och då, då plötsligt öppnas det upp - levandet och älskandet. Samtidigt öppnas en minst lika uppenbar insikt upp ... det har aldrig någonsin funnits någon här som gjort motstånd mot det uppenbara. Den som gjorde motstånd och sedan slutade göra motstånd var en myt.

24 kommentarer:

 1. Hej Björn, mycket bra skrivet och ett oerhört spännande område att utforska, ett område som jag tror har stor potential att ruska om en del. Anledningen till detta är, tror jag, att den inneboende längtan vi människor bär på, dvs. till Sanningen, manifesterar sig i livets pjäs på en mängd olika sätt, men det sätt som jag tror att alla känner igen är just längtan efter en själsfrände, en perfekt partner. Tyvärr är ju även detta, precis som alla andra alternativ, fruktlöst eftersom vi söker en lösning där den inte finns att finna. Den äkta fria flödande allomfattande Kärleken finns utanför pjäsen, men förstås också i pjäsen, men endast som blek kopia så länge den ”ägs”, begränsas och villkoras av en av pjäsens skådespelare, den illusoriske personen eller projiceras på en annan. Denna ”ägda” kopia, denna döda reflektion av den äkta Kärleken, blandar vi sedan ihop med en massa av pjäsens rekvisitor, som biologi, fortplantning, ägande, bindningar, krav, löften, bröllop, attraktion, osv. Den rekvisita som jag tror är den starkaste reflektionen är det vi kallar förälskelse.

  SvaraRadera
 2. Åååå Björn... vad ska jag skriva... har läst dina två senaste inlägg... så vackert...

  Jag är så glad för din skull... och ja ja ja jag vet, varken du eller jag finns :-) men jag vill ändå säga det!

  Jag är så jävla glad! Jag vill gråta och skratta samtidigt. Jag vill falla ner på mina knä av tacksamhet. Jag blir så mjuk så mjuk... jag smälter...

  Tack kära du! Kram, Pirjo

  SvaraRadera
 3. Och nu kan jag inte låta bli att göra reklam för boken "Sändebud till Jorden" igen, eftersom den handlar om just det här.

  Kram

  www.litenupplaga.se/473

  SvaraRadera
 4. Sen måsta jag också engagera mig lite i att kommentera så klart :)

  Kärlek är inget som råkar hända oss. När vi inser att vi själva kan bestämma om ifall vi vill uppleva och känna kärlek då blir vi fria. När vi inser att kärlek inte kommer till mig av en slump utan när jag bestämmer mig för att flöda i kärlek, då blir jag lycklig, sant lycklig. Och då kan jag på riktigt börja älska den man jag lever med, eller hur? Eller alla andra människor jag möter för den delen. Vad det handlar om är att jag måste göra ett val. Vill jag låta kärleken flöda genom mig eller inte? Vill jag bli ett Guds redskap för kärleken eller ej? Det var vad jag ville säga just nu i frågan. Tack för ett toppeninlägg Björn.

  Jennyli

  SvaraRadera
 5. Jennyli: Vill gärna läsa din bok! men även om vi vill att den universella gudomliga kärleken ska flöda fritt genom oss, så kan det ibland behövs någon som ökar flödet, tänder gnistan, för facklan vidare, lägger ved på brasan - ja du förstår, eller hur? Skapar tro och hopp genom våra möten.

  Björn: Men åtrå då Björn? ÅTRÅ?!!! Då menar jag den slags åtrå som både är Andens sammansmältning och längtan, Kroppens lust och Själens uppfyllning. Hur vill du kategorisera den ;) ? Kan det inte vara Åtrån som binder samman den mänskliga och den gudomliga kärleksyttringarna?
  /A

  SvaraRadera
 6. Bo!
  Du har rätt, den här ingången riskerar att ruska om varje kropp/sinne som är galen nog att gå in där ... här ...
  Som du säkert känner till har mycket smärta uppstått i Nondualistiska kretsar när "läran" utnyttjats av kropp/sinnen som söker ett fribrev, grönt ljus att göra det som känns lättast, mest frestande, typ sexuella övertramp etc. Förövaren (ofta en uppburen andlig lärare) säger då - det var helt opersonligt, det var fungerandet, Universum, etc. som manifesterade sig som något du väljer att tolka som ett respektlöst, rent ut sagt svinaktigt beteende. Det finns INGEN här som kan ställas till svars. All skuld är fiktiv etc.
  Ja, du känner säkert till allt detta.

  Därför Bo, backar jag några steg här. Av ren respekt. Jag påminner mig själv om hur traditionella Nondualistiska läror tryckt mycket på renlevnad och moralisk fostran. Något som i dagens Satsang-rörelse ses som mossigt och förlegat. Detta har vi diskuterat tidigare i kommentar-delen här på bloggen. Vi har lyft fram en lärare som heter James Swartz som behandlar detta på ett väldigt tilltalande sätt. Kolla in http://www.shiningworld.com/ om du inte redan känner till Swartz.

  Det är allt jag vill säga for tillfället om detta ämne. Jag unnar mig lyxen att avstå från att gå djupare i detta just nu. Det är minerad mark. Kanske finns ingen väg förbi detta. Jag återkommer, jag lovar. Har detta kropp/sinne något val?
  Annars gillar jag ditt sätt att formulera detta ämne.

  SvaraRadera
 7. Pirjo!
  Åå vad härligt att läsa din reaktion på det här!! Jag visst smälter man!! Det finns så mycket "is" i biologin. Så mycket rädsla. MEN samhällen är så bräckliga. Barn är så sköra. Det är inte lätt detta och rädslan är inte bara "fel". Eller hur? Det känns som att varsamhet och respekt och tålamod också har sin plats i den stora planen.
  Jag vet att detta är din "ingång" efter vad du skrivit om Tantra och dina personliga erfarenheter. Släpp orden fria och skriv mer! Berätta mer om Tantra-spåret. Är det sant befriande?

  SvaraRadera
 8. Jennyli!
  Jag har beställt boken men den har ännu inte dykt upp. Ser fram emot att läsa den!
  Det finns oändligt mycket att säga om älskandet. Men allt jag egentligen vill skriva om är -ANDE. På alla plan, i alla möjliga former. Vi får se vad som kommer ut av det. Eller ännu hellre, vi SER vad det kommer ur. DET kommer ur DET vi är.

  Såhär är det. Det här kropp/sinnet Björn är ganska halvtaskig på relationer. Lite klumpig och lite trygghetstörstande för att bara nämna några skavanker. Samtidigt är jag osannolikt lyckligt lottad. Oförtjänt och mirakulöst. Nej men allvarligt talat. Så är det. Och det är just detta oförtjänta som breaks my heart!!!!

  Det finns människor som kämpar så hårt för att bli älskade. Människor som är så snälla, så lyhörda, så roliga och ljusa och vackra och ändå är dom ensamma och trasiga. Shit, tårar väller fram inom mig när jag tänker på det. Vad sysslar vi med. Det finns ingen jävla rättvisa i detta med kärlek. Det finns bara en ofantlig massa tacksamhet som väller fram här, mer och mer och mer.... och en impuls noterar jag att på något vis dela med mig att kärlek inte går att förtjäna. Jag vet det därför att jag inte förtjänat den. Jag vet det därför att jag känner människor som sannerligen har förtjänat den men inte fått vad dom behöver.

  Här önskar jag att jag på något magiskt vis kunde kringå den radar vi/jag själv utrustats med som jag kallar bullshit-detector. Den radar som löser ut larmet när någon halvfnoskig new-age tomte säger -
  For heavens sake, how can you believe you need love when YOU ARE LOVE.
  Hur, huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur kringår man denna bullshit-detector och låter denna sanning skina klart och rent och smälta i den?, som den?, .... ÄLSKANDE, det är vad som är. DET ÄR ALLT!!! Du, jag, vi, dom, ...DET.

  :-)

  Det

  SvaraRadera
 9. Alexandra!
  Hur jag vill kategorisera ÅTRÅ?
  Jaa du, som biologi tror jag. En sak är säker, vi kan med hjälp av enkel kemi få åtrå att komma och gå. Om kemi sedan är enkel är en anna sak. För mig är en enskild atom ett helt universum. Ju mer vi tittar in i materien desto större rymder öppnar sig och inom och utan förlorar alla betydelse.
  Men nog är det kemi alltid.

  Om det sedan är något mer ... det är det säkert. Det beror ju på vad vi vill att det skall vara ... eller hur?

  Vi lyssnar på den som säger att åtrå är det vi vill att det skall vara. Om vi är rädda och hämmade lyssnar vi på andra rädda och hämmade, kanske "tokkristna", som säger att vi brinner i helvetet om vi inte tvättar oss rena från syndiga tankar.
  Om vi är superkåta och hedonistiskt lagda, lyssnar vi på dom som säger att åtrå är precis det vi vill att det skall vara.
  Kommer du ihåg när jag skrev om James Swartz. www.shiningworld.com ? Han lyfter fram den syn som finns inom traditionell Vedanta. Och nog ligger det en del i detta. Det kan jag absolut tycka. Samtidigt fascineras jag alltid av hur Tantra-människorna "får ihop det". Nej, jag kan inte ta ställning här.
  Jag inser att jag nu återkommer till frågan om vad som lyser starkast. Det är upplev-ANDET. Vad som upplevs kan aldrig bli mer än en skugga av upplev-ANDET. Samma sak med upplev-aren. Om det är gudomligt sex eller brinnande åtrå eller skam eller skuld är sekundärt. Primärt är alltid upplev-ANDET. Upplevandet är som våtheten. Åtrån är som en våg, lika våt som andra vågor ... lika våt som äcklet, eller likgiltigheten, eller stillheten och friden. Det är VÅTHETEN som räknas. Bara den. Ultimately.
  Men sekundärt kan det andra (upplevaren/upplevelserna) ha ett visst intresse. Det vore oärligt av mig att påstå något annat.

  SvaraRadera
 10. Alexandra, visst du har helt rätt. Dock vet vi ju inte vad som kommer först, hönan eller ägget. ibland kanske det är hönan och ibland kanske det är ägget. Om du förstår :)
  kram

  SvaraRadera
 11. Mitt svar liknar återigen lust och fägring stor tillsammans med själsvännen. Tänk om lidandet ligger i att vi inte ser själsvännen? Tänk om upptäckten av själsvännen gör oss hela och aldrig mer ensamma. Vad var det nu igen du sa om bullshit-detektorn, ja just det där om att vi är kärlek! Tänk om upptäckten åderlåter oss. Vi upptäcker att kärleken är sanningen om livet och livet är sanningen om det som rinner i våra ådror. Vi är ämnet som kallas blod och när vi upptäcker att livet är beroende av blod så förstår vi att livet är beroende av oss. När vi förstår att livet är beroende av oss lever vi av en orsak. Någon vill ha oss. Vi är åtrådda! Men sanningen om den som vill ha oss talar till oss via tidlöshetens livston - blodet, livets nektar - kärleken. Tänk om livets nektar befruktar vår själ därför att vi längtar efter uppståndelsen. Uppståndelsen är frukten av idogt arbete för att åderlåtas. Vad behövs för att åderlåtas? Dementeringar och åter dementeringar. Hur talar man om dementeringar i relation till bibeln? Här handlar det om att ta fram bullshit-detektorn. Svep med stora drag och upptäck lögnerna. Sanningen om Jesus är att han/hon uppstår i samma ögonblick som vi åderlåter oss själva. Återuppståndelsens turturduvor litar på idogt arbete från oss. När vatten blir blod i våra ådror skapas kärlek mellan kropp och vingbeprydd tidlöshet och drömmen går i uppfyllelse. Ansvaret om oss själva ligger i att ta emot skapelsevätskan som ämnar förena vår själ med Kristus. Den gudomliga nektarn, vinet eller blodet skapar våthet i vår kropp. Våtheten talar välsignelsens språk. Tänk på det heliga bröllopet nästa gång du tar nattvarden. Om du tar den. Tänk på det heliga bröllopet nästa gång skamkänslor upptar själen. Tänk om lidandet ligger i att lära sig åderlåta sig själv på ett andligt plan. Värna om våtheten. Stå upp i det heliga bröllopet och smärtan försvinner. Ensamheten likaså. Det är min övertygelse.

  Som alltid vet jag inte om detta knyter an till det du sa men det var vad som kom helt enkelt.

  Jennyli

  SvaraRadera
 12. Hej alla, jag är så upphetsad.
  Min ex-pojkvän är tillbaka efter en uppbrott, jag är väldigt glad att viljan lever tillsammans igen.
  Jag heter Amin Wilkie från Norge.
  Min pojkvän av en 4 år bröt mig bara och är 30 veckor gravid. Jag har grått mig själv för att sova de flesta nätterna och verkar inte koncentrera sig under föreläsningar, ibland håller jag mig vaken nästan hela natten och tänker på honom och börjar gråta alltigenom igen. På grund av detta slutar jag inte ha energi för min nästa dags klasser, min närvaro har gått ner och är alltid i uni och i tid. Allmänt är han en mycket trevlig kille, han avslutade det för att han sa att vi argumenterade för en mycket och inte komma med. Han har rätt vi har argumenterat under graviditeten mycket. Efter uppbrottet höll jag ringa honom och berättade för honom att jag kommer att förändras. Jag är kär i den här killen och han är den bästa killen jag har någonsin varit med. Jag är fortfarande skadad och otrogen när han sa att han inte hade några romantiska känslor mot mig längre som gjorde mig snabbare än en dödlig spruta. Han skriver mig då och då huvudsakligen för att kontrollera hur jag gör med graviditeten, han är stödjande med det men det är inte rättvist på mig, han textar mig som jag bara vill t för att bedröva smärtan och inte ha någon stress på grund av graviditeten. Jag var verkligen upprörd och jag behövde hjälp, så jag sökte efter hjälp på nätet och jag kom över en webbplats som föreslog att Dr Isikolo kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag skulle ge honom ett försök. Jag kontaktade honom och han berättade vad jag ska göra och jag gjorde det då gjorde han en stavning för mig. 28 timmar senare kom min bf till mig och ber om ursäkt för de fel han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min bf lever tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr Isikolo. Om du har något problem kontakta Dr.Unity nu och jag garanterar dig att han kommer att hjälpa dig. E-posta honom på: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196

  SvaraRadera
 13. Mitt namn är Ryan Isabella. Från Sverige läste jag några vittnesmål om en kärleksförstärkare av DR Isikolo om hur han har hjälpt många människor att ta tillbaka sina ex-älskare inom 48 timmar. Med vänliga hälsningar tänkte jag bara om det var riktigt och om detta mannen kunde verkligen hjälpa till med att återvända min älskare som jag älskar så mycket. Jag bestämde mig för att kontakta honom eftersom jag älskar min pojkvän väldigt mycket och vi har varit ifrån varandra i ett par månader jag saknade honom verkligen så mycket, jag har försökt alla andra sätt att få honom tillbaka men kunde inte. Jag kontaktade: isikolosolutionhome@gmail.com och han berättade för mig att min ex kommer tillbaka till mig de närmaste 48 timmarna, befria DR Isikolo honom för att veta hur mycket jag älskade och ville ha honom. Och öppnade ögonen för att visa hur mycket vi har delat ihop. Min ex är nu tillbaka till mig igen. Eftersom jag skriver detta vittnesbörd just nu är jag den lyckligaste tjejen på jorden och jag och min pojkvän lever ett lyckligt liv och vår kärlek är nu starkare än hur det var innan vår bryta upp. Allt tack till DR Isikolo för det alltför stora arbetet han har gjort för mig genom att hjälpa mig att komma tillbaka med min ex pojkvän. Jag skulle vilja släppa DR Isikolo-mailadressen och hoppas att du ser detta vittnesbörd och kontaktar honom om du har en älskare som du verkligen vill ha tillbaka så illa, hans mail: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196

  SvaraRadera
 14. Hej jag är Alexandria, jag läste några vittnesmål om en kärleksspell av Dr. Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) om hur han har hjälpt massor av människor att ta tillbaka sina ex-älskare inom några timmar, med vänliga hälsningar tänkte jag bara om det var riktigt och om den här mannen verkligen skulle kunna hjälpa till med att få tillbaka min älskare som jag älskar så mycket. Jag bestämde mig för att kontakta honom eftersom jag älskar min pojkvän väldigt mycket och vi har varit ifrån varandra i några månader jag saknade honom så mycket, jag har försökt alla andra sätt att få honom tillbaka men kunde inte. Jag kontaktade DrUnity och Han berättade för mig att min förekomst kommer tillbaka till mig de närmaste 11 timmarna, dr. Isikolo släppte honom för att veta hur mycket jag älskade och ville ha honom. Och öppnade ögonen för att visa hur mycket vi har delat ihop. Min ex är nu tillbaka till mig igen. Som jag skriver detta vittnesbörd just nu är jag den lyckligaste damen på jorden och jag och min pojkvän lever ett lyckligt liv och vår kärlek är nu starkare än hur det var innan vår bryta upp. Allt tack går till GUD och Dr Isikolo för det alltför stora arbetet han har gjort för mig genom att hjälpa mig att komma tillbaka med min ex pojkvän. Jag skulle vilja släppa DrUnity-mailadressen och hoppas att du ser detta vittnesbörd och kontaktar honom om du har något problem och jag garanterar att han hjälper dig. Här är hans kontakt. Maila honom på: isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196

  SvaraRadera
 15. Jag heter Rashida, jag är från Sverige men bor i Texas USA och jag har varit i relation till min pojkvän i 2 år nu och vi planerade att gifta oss snart och plötsligt lämnade han mig till en annan tjej, jag älskar verkligen den här killen och kan aldrig föreställa mig mitt liv utan honom. Jag försökte vidare allt mitt bästa för att få honom tillbaka, men all min insats för att få honom tillbaka i mitt liv gick inte ut. Det var på denna trofasta dag, jag kom över några kommentarer på en hemsida om den här stora stavningskraven heter Dr Isikolo, så många personer hävdade att han hjälper dem att förnya sitt förhållande och ta tillbaka sin ex, jag var tvungen att kontakta honom för att han var mitt sista hopp. Jag kontaktade honom genom hans e-post och han försäkrade mig om att min pojkvän kommer att lämna den andra tjejen och komma tillbaka till mig och det var en mycket stor överraskning att se min pojkvän komma tillbaka till mig efter två dagar. Jag är så väldigt glad idag att han kom tillbaka till mig och jag uppnådde detta med hjälp av Dr Isikolo, och jag rådgör om du behöver hans hjälp också, du kan maila honom på hans direkta email isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196

  SvaraRadera
 16. Jag heter Howard Mary, jag är baserad i USA, Texas .. Mitt liv är tillbaka !!! Efter 2 års brutet äktenskap lämnade min man mig med två barn. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare som heter Dr ABO, som jag träffade online. På en trogen dag, när jag surfar på internet, kom jag över hela testamenten om denna speciella stavning. Vissa människor vittnade om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmodern, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att stoppa skilsmässa och så vidare. Jag kommer också över ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter Sonia, hon testade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar, och i slutet av sitt vittnesbörd släppte hon Dr ABOs e-postadress. Efter att ha läst alla dessa bestämde jag mig för att prova. Jag kontaktade honom via e-post och förklarade mitt problem för honom. På bara 48 timmar kom min man tillbaka till mig. Vi löste våra problem och vi är ännu lyckligare än tidigare, ABO, är verkligen en begåvad man och jag kommer inte sluta publicera honom eftersom han är en underbar man ... Om du har ett problem och du letar efter en riktig och äkta stava caster för att lösa alla dina problem för dig. Prova High Abospelltemple@gmail.com när som helst, han kan vara svaret på dina problem. Här är hans kontakt: Abospelltemple@gmail.com Du kan också ringa honom eller skriva honom här: 2348148487280.

  SvaraRadera
 17. Jag heter Richard Jessica, jag är baserad i Texas, USA ... Mitt liv är tillbaka !!! Efter 5 månaders brutet äktenskap lämnade min man mig när jag var gravid. Jag kände mig som om mitt liv var på väg att sluta jag begick självmord, jag var emotionellt nere under en mycket lång tid. Tack vare en stavningskastare kallad ABO som jag träffade online. På en trogen dag, som jag surfar via internet, vittnade vissa om att han tog tillbaka sin Ex-älskare, vissa vittnade om att han återställer livmoderhalscancer, botar cancer och annan sjukdom, vissa vittnade om att han kan kasta en stavning för att sluta skilja sig och så vidare. Jag stöter också på ett visst vittnesbörd, det handlade om en kvinna som heter TIFFANY, hon vittnade om hur han tog tillbaka sin Ex-älskare på mindre än 2 dagar, så jag kontaktade honom och på mindre än 48 timmar min man som jag trodde att jag aldrig kan se igen kom tillbaka och be om förlåtelse, nu är vi lyckliga tillsammans alla tack vare DR ABO är han svaret på ditt problem. Du kan nå honom på hans email: Abospelltemple@gmail.com eller besök hans whatsapp 2348148487280.

  SvaraRadera
 18. TACK PÅ Dr Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) FÖR ATT LÖS MIG PROBLEMER
  Ett fantastiskt vittnesbörd på en stavningskrock som tog min fru tillbaka till mig .. Jag heter Vanessa, jag bor i Argentina, och jag är lyckligt gift med en härlig och omtänksam fru med två barn. Ett stort problem uppstod i min familj för sju månader sedan, mellan mig och min fru. så hemskt att hon tog saken till domstolen för skilsmässa. Han sa att hon aldrig ville stanna med mig igen och att han inte älskade mig längre. Så han packade ut ur mitt hus och fick mig och mina barn att gå igenom allvarliga smärta. Jag försökte alla mina möjligheter att få tillbaka honom, efter mycket tiggeri, men allting till nytta och han bekräftade det att han har fattat sitt beslut, och han ville aldrig se mig igen. Så på en kväll, när jag kom tillbaka från jobbet, träffade jag en gammal vän av min som frågade min fru. Så jag förklarade allt för honom, så han berättade för mig att det enda sättet jag kan få min fru tillbaka är att besöka en stavningskastare eftersom det verkligen har fungerat för honom också. Så jag trodde aldrig på stavning men jag hade inget annat val än att följa hans råd. Därefter gav han mig e-postadressen till stavningskramen som han besökte.{isikolosolutionhome@gmail.com}. Så nästa morgon skickade jag ett mail till den adress han gav mig och stavningskraven försäkrade mig om att jag kommer att få min fru tillbaka nästa dag. Vad ett fantastiskt uttalande !! Jag trodde aldrig att han talade med mig och berättade för mig allt jag behöver göra. Sedan nästa morgon, så förvånansvärt, min fru som inte ringde mig under de senaste sju {7} månaderna ringde mig till att han skulle komma tillbaka. Så underbart!! Så det var så hon kom tillbaka samma dag med mycket kärlek och glädje och hon bad om ursäkt för sitt misstag och för smärtan han orsakade mig och mina barn. Sedan från och med den dagen var vårt förhållande nu starkare än vad det var förut, med hjälp av en stavningskaster DR Isikolo spellcaster.
  Så om du befinner dig i ett liknande problem eller någon form av problem kan du också kontakta honom via hans isikolosolutionhome@gmail.com eller ringa eller whatsapp honom direktlinjen +2348133261196

  Han specialiserar sig också i de följande problemen;

  (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  (2) Om du vill bli befordrad på ditt kontor.
  (3) Om du vill ha ett barn.
  (4) om du har någon sjukdom (H I V / AIDS), (CANCER) eller någon sjukdom
  (5) om du är döv och blind och du vill se och höra igen.

  återigen se till att du kontaktar honom om du har några problem han hjälper dig. hans e-postadress är isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196

  SvaraRadera
 19. Hej, är här för att vittna om vad den här fantastiska stavaren Dr ISIKOLO har gjort för mig. Mitt namn är Kateri Aiyana, bildar Australien. Jag trodde aldrig att jag skulle skriva detta meddelande men efter 9 års äktenskap och nästan förlorade min man på grund av att inte kunna få ett barn, svår endometrios och skanning fick jag veta att IVF var det enda alternativet. Det var något vi inte hade råd med och hade nästan gett upphov till hopp om att bli föräldrar. En vän till mig rekommenderade profeten ISIKOLO och övertalade mig att kontakta honom, han gjorde ett andligt genombrott för att jag skulle bli gravid, inom tre veckor var jag gravid (naturligtvis !!!) och födde tvillingar en pojke och en tjej i september. Jag skriver det här meddelandet för de kvinnor som står på det stadium jag var på, deprimerad utan ljus vid tunnelens ände. ge profeten Abulele ett försök att hjälpa dig att lösa ditt problem, och jag försäkrar att du får samma framgång som jag har haft. Här är hans e-postadress: (isikolosolutionhome@gmail.com) Jag vill att alla ska kontakta honom för dem som har problem med anknytning till äktenskapsproblem och problem eller hälsoproblem som han kommer att lösa det för dig.
  du kan whatsApp via: +2348133261196
  email: isikolosolutionhome@gmail.com.

  SvaraRadera
 20. HUR DR IFA GAVE SÄRSKILDA SÄRSKILDA
  Det är otroligt hur lyckligt jag känner efter att hitta din hemsida. Under de senaste 6 månaderna har jag varit så deprimerad efter att ha förlorat min man till en annan kvinna. Min pengar situation försämrades så mycket att jag trodde att jag skulle behöva fila för konkurs. Jag hade en stor skuld och jag visste inte vad jag skulle göra. Utan fullständig och total desperation kontaktade jag många av de så kallade individerna som lovade kraftfull magi, trolldom eller svart magi. Ingen av dem arbetade och ingen var så underbara, tillgivna och varma som Dr Marvel har varit. Han är definitivt annorlunda än de andra och jag kände omedelbart hopp och styrka från att höra om de löften han hade att erbjuda. Han bär en renhet och gudomlig styrka som är lika ren som ny snö på marken. Jag begärde Dr IFA mest kraftfulla stavar och jag blev omedelbart lindad att jag hade någon att lösa mina problem för mig. Hans stavar fungerade underverk och jag är nu tillbaka med min man och mina pengar problem har löst sig efter att ha vunnit lotteriet. Dr Marvel, jag har ingen aning om vad jag skulle ha gjort utan att du var där för att hjälpa mig. Du kan kontakta honom via email ifasolutionhome@gmail.com eller ringa honom på hans telefon +2348159101215.

  SvaraRadera
 21. Hej, Är här för att vittna om vad den här fantastiska stavaren Dr Isikolo (isikolosolutionhome@gmail.com) gjort för mig. Mitt namn är Sabrina, Alexa, från Sverige. Jag tror aldrig på stavgjutning tills jag var frestad att prova det. Jag och min man har haft mycket problem för 4 år som bor tillsammans, han gör mig inte längre glad för att han var kär i en annan dam utanför vår äktenskap, jag försökte mitt bästa för att försäkra mig om att min man lämnar den här kvinnan men desto mer jag pratar med honom desto mer han får mig att bli ledsen, så att mitt äktenskap faller leder till skilsmässa eftersom han inte längre uppmärksammar mig med all denna smärta och agony, bestämde jag mig för att kontakta denna stavningskaster Profeten Abulele med sin email :( isikolosolutionhome@gmail.com) för att se om saker kan fungera mellan mig och min man igen. Den här stavaren Prophet Abulele berättade för mig att min man verkligen är under en stor stavelse att han har varit charmig av någon magi, så han berättade för mig att han skulle göra allt normalt igen. han fortsatte och kastade stavningen för mig, efter 2 dagar av stavning stavningen min make förändrats helt och hållet han ber om ursäkt för att säga hur han behandlade mig att han inte var själv, jag tackar verkligen profeten Abulele för att få tillbaka min man till mig . Jag vill att du alla ska kontakta honom för dem som har problem med anknytning till äktenskapsproblem och problem med förhållandet han kommer att lösa det för dig. hans mail här är isikolosolutionhome@gmail.com på eller whatsapp: +2348133261196

  SvaraRadera
 22. Måste läsa: Wooow !!! Jag heter Amada Jag vill säga det här från botten av mitt hjärta att det fortfarande finns en riktig stavningskastare, jag trodde aldrig att det fortfarande finns en bra man som Dr Isikolo, han kastade en stavning för mig idag är han glad, han gjorde mig vem jag är nu, jag har lidit i 6 år med mina barn och min familj var inte lösa problem varje dag, min man lämnade mig att lida, förra året när jag träffade en vän som ledde mig till dr Isikolo och jag uppmanade mig att kontakta honom och han gav mig sitt ord som jag tvivlade på honom först, han berättade för mig att allt kommer att falla tillbaka efter hans stavning, inte mindre än 2 dagar kom min man och bad mig på knäna, och det här är mest mirakulösa, är glad att informera dig om att jag har min son att ringa mig mamma och min verksamhet är att flytta fina människor gynnar mig överallt, jag går, jag fortsätter att publicera ditt bra jobb. Dr Här är hans kontakt för användbarheten av dem som behöver hjälp som jag tidigare. Hans isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom sin direkta linje +2348133261196
  1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  2) Avbryt ditt äktenskap eller förhållande från att bryta isär.
  3) Du vill vara befordrad på ditt kontor.
  4) Cure för för tidig utlösning
  5) Om du vill ha ett barn.
  6) Du vill vara rik.
  7) Du vill knyta din man / fru för att vara din för evigt.
  8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  9) Cure för herps
  10) botemedel mot hiv
  11) Cure for Cancer

  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom isikolosolutionhome@gmail.com eller ring eller whatsapp honom hans direktlinje +2348133261196

  SvaraRadera

UA-3343870-1