fredag, augusti 28, 2009

Opersonligt älskande

Det finns ingen som älskar lika lite som det finns någon som blir älskad. Var finns kärleken? Var fäster kärleken?
Kärleken är ETT flödande. Kärleken stannar aldrig upp. Det fastnar aldrig någonstans.
And yet ...
Monogami. Desssa kropp/sinnen fäster sig vid vissa människor. Det är biologi. Jag är biologi. Varken mer eller mindre. Men i nästan 40 år blandade jag ihop biologi med identitet. Egentligen är det inte så konstigt. Men det är jäkligt smärtsamt. Det jag tidigare kallade identitet är en MYT. En stor fet jävla myt. Allt som finns är flödande älskade identifierande. M.a.o. -ANDE. Allt är -ANDE. Eller AND-ANDE. Identifierande är speglande. Vad fastnar i en spegel?
Spegl-ANDE identifier-ANDE. Det är vad jag kan säga om identitet idag, om I AM.

Men biologi är vackert, förunderligt och mirakulöst. Trots att det har noll och intet att göra med identifierande speglande.
Åter till monogami. Bröllopstrenden ökar hela tiden. Stora feta kyrkbröllop som ångar av traditionalism. Det haglar heliga löften i kyrkorna. Som relief till detta - backa 40 år - se flower power-rörelsens fria kärleksideal. Hashdimmornas madrass-kollektiv. Brinnande idealism och tro på att kärleken inte kan begränsas, låsas in eller fästas vid en viss person.

Idag ser jag att dom hade så rätt och samtidigt så fel. Dessa underbara älskade flowerpower idealister. Dom fattade inte detta med biologi. Framför allt fattade dom inte hur biologi och identitet hänger ihop.

Jag fattar inte heller. Men det tycks mig helt uppenbart att älskandets flödande är helt fritt ifrån biologi. Det finns ingen motsättning. Det handlar om två helt olika frekvensband som fritt rör sig in och ut ur varandra. Att kärleken är fri betyder inte att biologin beter sig på samma sätt. Vi måste fortfarande äta och dricka och sova och skita. Vi manifesterar vår genetiska kodning och i denna ligger också vår benägenhet att vara sociala. Mer eller mindre sociala. Mer eller mindre monogama.

Det är ingen big deal och det intresserar mig egentligen inte. Men jag fick frågan igår - vad jag anser om kärlek. Och plötsligt, under själva skrivandet växer ett intresse fram. Jag började detta inlägg med endast en tanke. Kärlek är opersonlig. Det finns ingen som älskar - inte någonstans - inte någonsin ... lika lite som det finns någon som blir älskad. Det var allt jag tänkte skriva för det är vad VETANDET kom upp med. Sedan kom jag att tänka på något jag läste om den växande kyrkbröllopstrenden. Helt bisarrt egentligen. Människor är galna i kyrkbröllop som kostar hundratusentals kronor. Hur kunde det bli så?? Hade någon av alla 60-talets fri-kärleks-idealister velat tro på att en sådan trend skulle kunna växa fram fyrtio år in i framtiden.

Nej fan, det hela är bisarrt och just därför så himla underbart. "It's a tale told by an idiot, full of sound and fury, signifying nothing". Så är det. Trying to make ANY sense out of this tale - är ett säkert sätt att kortsluta hjärnan. På kort eller lång sikt.
Men titta på alla dessa kolliderande trender!! Vi har den nya ateismen men Dawkins och gänget. Sedan har vi en växande skara religiösa fundamentalister alla sorter. Med skara menar jag miljarder. En stor jävla skara. Och så hör man dessa underbart söta ateister som verkligen på allvar tror att dom kan prata och skriva omkull några miljarder religiösa fundamentalister. Därmed inte sagt att andra vapen än pennan skulle vara mer effektiva. Tvärtom. Men verbalt våld är nästan lika kontraproduktivt. Varje försök att manipulera flödandet resulterar i mardrömmar.

Det är så jävla vackert. It breaks my heart. Men allvarligt. Kärleken bara forsar igenom mig. Mänskligheten är magnifikt, sanslöst underbar. Äntligen ... ÄNTLIGEN ... låter jag denna uppenbara insikt spränga mitt hjärta i tusen bitar. Varför nu... varför denna morgon ... varför har det inte alltid varit så??? Att levandet strömmat fritt - FRITT FRITT FRITT. Det finns bara levande. Jag har inget liv. Det finns INGEN som lever detta liv. INGEN som har något problem med all denna fasansfulla galenskap. Och då, då plötsligt öppnas det upp - levandet och älskandet. Samtidigt öppnas en minst lika uppenbar insikt upp ... det har aldrig någonsin funnits någon här som gjort motstånd mot det uppenbara. Den som gjorde motstånd och sedan slutade göra motstånd var en myt.

26 kommentarer:

 1. Hej Björn, mycket bra skrivet och ett oerhört spännande område att utforska, ett område som jag tror har stor potential att ruska om en del. Anledningen till detta är, tror jag, att den inneboende längtan vi människor bär på, dvs. till Sanningen, manifesterar sig i livets pjäs på en mängd olika sätt, men det sätt som jag tror att alla känner igen är just längtan efter en själsfrände, en perfekt partner. Tyvärr är ju även detta, precis som alla andra alternativ, fruktlöst eftersom vi söker en lösning där den inte finns att finna. Den äkta fria flödande allomfattande Kärleken finns utanför pjäsen, men förstås också i pjäsen, men endast som blek kopia så länge den ”ägs”, begränsas och villkoras av en av pjäsens skådespelare, den illusoriske personen eller projiceras på en annan. Denna ”ägda” kopia, denna döda reflektion av den äkta Kärleken, blandar vi sedan ihop med en massa av pjäsens rekvisitor, som biologi, fortplantning, ägande, bindningar, krav, löften, bröllop, attraktion, osv. Den rekvisita som jag tror är den starkaste reflektionen är det vi kallar förälskelse.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt liv förstördes när min make skickade mig packning, efter 13 år har vi varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter att ha försökt så många sätt att få min man tillbaka till mig. En dag på jobbet, jag distraherad, utan att veta att min chef ringde mig, så han satt och frågade vad det handlade om, sa jag till honom och han log och sa att det var inga problem. Jag förstod aldrig vad han menade med det var inga problem att få tillbaka min make, sade han att han använde ett pass för att få tillbaka sin fru när hon lämnade honom för en annan man, och nu är de tillsammans till datum och ursprungligen jag blev chockad att höra något från min chef. Han gav mig en e-postadress i DR Odion, som hjälpte honom att få hans fru tillbaka, jag trodde aldrig att detta skulle fungera, men jag hade inget val kommer i kontakt med talesätt som jag få gjort, och han bad om min information och att min make var kunna föreslå att kasta honom passet och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, ringde min mamma mig att min make gällande att han vill ha mig tillbaka, jag aldrig trott, eftersom det var bara en dröm och jag var tvungen att rusa iväg till min mors rum och till min stora förvåning, stod på knä min man ber mig om förlåtelse att han vill att jag och barnet hemma, när jag gav DR Odion ett samtal om plötslig förändring av min man och han gjorde klart för mig att min man att älska mig fram till slutet av världen, att han aldrig kommer att lämna för en annan kvinna. Nu mig och min man är tillbaka tillsammans och började göra roliga saker som han inte har gjort förut, gör han mig glad och göra vad den är tänkt att göra som en man utan tjat. Vänligen om du behöver hjälp av något slag behöver kontakta DR Odion för att få hjälp. Hans e-post är (drodion60@yandex.com) eller ring +2347057623144 OR +2349060503921.

   Radera
  2. Mitt liv förstördes när min make skickade mig packning, efter 13 år har vi varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter att ha försökt så många sätt att få min man tillbaka till mig. En dag på jobbet, jag distraherad, utan att veta att min chef ringde mig, så han satt och frågade vad det handlade om, sa jag till honom och han log och sa att det var inga problem. Jag förstod aldrig vad han menade med det var inga problem att få tillbaka min make, sade han att han använde ett pass för att få tillbaka sin fru när hon lämnade honom för en annan man, och nu är de tillsammans till datum och ursprungligen jag blev chockad att höra något från min chef. Han gav mig en e-postadress i DR Odion, som hjälpte honom att få hans fru tillbaka, jag trodde aldrig att detta skulle fungera, men jag hade inget val kommer i kontakt med talesätt som jag få gjort, och han bad om min information och att min make var kunna föreslå att kasta honom passet och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, ringde min mamma mig att min make gällande att han vill ha mig tillbaka, jag aldrig trott, eftersom det var bara en dröm och jag var tvungen att rusa iväg till min mors rum och till min stora förvåning, stod på knä min man ber mig om förlåtelse att han vill att jag och barnet hemma, när jag gav DR Odion ett samtal om plötslig förändring av min man och han gjorde klart för mig att min man att älska mig fram till slutet av världen, att han aldrig kommer att lämna för en annan kvinna. Nu mig och min man är tillbaka tillsammans och började göra roliga saker som han inte har gjort förut, gör han mig glad och göra vad den är tänkt att göra som en man utan tjat. Vänligen om du behöver hjälp av något slag behöver kontakta DR Odion för att få hjälp. Hans e-post är (drodion60@yandex.com) eller ring +2347057623144 OR +2349060503921.

   Radera
  3. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) Kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   Genom drogunduspellcaster@gmail.com

   Radera
 2. Åååå Björn... vad ska jag skriva... har läst dina två senaste inlägg... så vackert...

  Jag är så glad för din skull... och ja ja ja jag vet, varken du eller jag finns :-) men jag vill ändå säga det!

  Jag är så jävla glad! Jag vill gråta och skratta samtidigt. Jag vill falla ner på mina knä av tacksamhet. Jag blir så mjuk så mjuk... jag smälter...

  Tack kära du! Kram, Pirjo

  SvaraRadera
 3. Och nu kan jag inte låta bli att göra reklam för boken "Sändebud till Jorden" igen, eftersom den handlar om just det här.

  Kram

  www.litenupplaga.se/473

  SvaraRadera
 4. Sen måsta jag också engagera mig lite i att kommentera så klart :)

  Kärlek är inget som råkar hända oss. När vi inser att vi själva kan bestämma om ifall vi vill uppleva och känna kärlek då blir vi fria. När vi inser att kärlek inte kommer till mig av en slump utan när jag bestämmer mig för att flöda i kärlek, då blir jag lycklig, sant lycklig. Och då kan jag på riktigt börja älska den man jag lever med, eller hur? Eller alla andra människor jag möter för den delen. Vad det handlar om är att jag måste göra ett val. Vill jag låta kärleken flöda genom mig eller inte? Vill jag bli ett Guds redskap för kärleken eller ej? Det var vad jag ville säga just nu i frågan. Tack för ett toppeninlägg Björn.

  Jennyli

  SvaraRadera
 5. Jennyli: Vill gärna läsa din bok! men även om vi vill att den universella gudomliga kärleken ska flöda fritt genom oss, så kan det ibland behövs någon som ökar flödet, tänder gnistan, för facklan vidare, lägger ved på brasan - ja du förstår, eller hur? Skapar tro och hopp genom våra möten.

  Björn: Men åtrå då Björn? ÅTRÅ?!!! Då menar jag den slags åtrå som både är Andens sammansmältning och längtan, Kroppens lust och Själens uppfyllning. Hur vill du kategorisera den ;) ? Kan det inte vara Åtrån som binder samman den mänskliga och den gudomliga kärleksyttringarna?
  /A

  SvaraRadera
 6. Bo!
  Du har rätt, den här ingången riskerar att ruska om varje kropp/sinne som är galen nog att gå in där ... här ...
  Som du säkert känner till har mycket smärta uppstått i Nondualistiska kretsar när "läran" utnyttjats av kropp/sinnen som söker ett fribrev, grönt ljus att göra det som känns lättast, mest frestande, typ sexuella övertramp etc. Förövaren (ofta en uppburen andlig lärare) säger då - det var helt opersonligt, det var fungerandet, Universum, etc. som manifesterade sig som något du väljer att tolka som ett respektlöst, rent ut sagt svinaktigt beteende. Det finns INGEN här som kan ställas till svars. All skuld är fiktiv etc.
  Ja, du känner säkert till allt detta.

  Därför Bo, backar jag några steg här. Av ren respekt. Jag påminner mig själv om hur traditionella Nondualistiska läror tryckt mycket på renlevnad och moralisk fostran. Något som i dagens Satsang-rörelse ses som mossigt och förlegat. Detta har vi diskuterat tidigare i kommentar-delen här på bloggen. Vi har lyft fram en lärare som heter James Swartz som behandlar detta på ett väldigt tilltalande sätt. Kolla in http://www.shiningworld.com/ om du inte redan känner till Swartz.

  Det är allt jag vill säga for tillfället om detta ämne. Jag unnar mig lyxen att avstå från att gå djupare i detta just nu. Det är minerad mark. Kanske finns ingen väg förbi detta. Jag återkommer, jag lovar. Har detta kropp/sinne något val?
  Annars gillar jag ditt sätt att formulera detta ämne.

  SvaraRadera
 7. Pirjo!
  Åå vad härligt att läsa din reaktion på det här!! Jag visst smälter man!! Det finns så mycket "is" i biologin. Så mycket rädsla. MEN samhällen är så bräckliga. Barn är så sköra. Det är inte lätt detta och rädslan är inte bara "fel". Eller hur? Det känns som att varsamhet och respekt och tålamod också har sin plats i den stora planen.
  Jag vet att detta är din "ingång" efter vad du skrivit om Tantra och dina personliga erfarenheter. Släpp orden fria och skriv mer! Berätta mer om Tantra-spåret. Är det sant befriande?

  SvaraRadera
 8. Jennyli!
  Jag har beställt boken men den har ännu inte dykt upp. Ser fram emot att läsa den!
  Det finns oändligt mycket att säga om älskandet. Men allt jag egentligen vill skriva om är -ANDE. På alla plan, i alla möjliga former. Vi får se vad som kommer ut av det. Eller ännu hellre, vi SER vad det kommer ur. DET kommer ur DET vi är.

  Såhär är det. Det här kropp/sinnet Björn är ganska halvtaskig på relationer. Lite klumpig och lite trygghetstörstande för att bara nämna några skavanker. Samtidigt är jag osannolikt lyckligt lottad. Oförtjänt och mirakulöst. Nej men allvarligt talat. Så är det. Och det är just detta oförtjänta som breaks my heart!!!!

  Det finns människor som kämpar så hårt för att bli älskade. Människor som är så snälla, så lyhörda, så roliga och ljusa och vackra och ändå är dom ensamma och trasiga. Shit, tårar väller fram inom mig när jag tänker på det. Vad sysslar vi med. Det finns ingen jävla rättvisa i detta med kärlek. Det finns bara en ofantlig massa tacksamhet som väller fram här, mer och mer och mer.... och en impuls noterar jag att på något vis dela med mig att kärlek inte går att förtjäna. Jag vet det därför att jag inte förtjänat den. Jag vet det därför att jag känner människor som sannerligen har förtjänat den men inte fått vad dom behöver.

  Här önskar jag att jag på något magiskt vis kunde kringå den radar vi/jag själv utrustats med som jag kallar bullshit-detector. Den radar som löser ut larmet när någon halvfnoskig new-age tomte säger -
  For heavens sake, how can you believe you need love when YOU ARE LOVE.
  Hur, huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur kringår man denna bullshit-detector och låter denna sanning skina klart och rent och smälta i den?, som den?, .... ÄLSKANDE, det är vad som är. DET ÄR ALLT!!! Du, jag, vi, dom, ...DET.

  :-)

  Det

  SvaraRadera
 9. Alexandra!
  Hur jag vill kategorisera ÅTRÅ?
  Jaa du, som biologi tror jag. En sak är säker, vi kan med hjälp av enkel kemi få åtrå att komma och gå. Om kemi sedan är enkel är en anna sak. För mig är en enskild atom ett helt universum. Ju mer vi tittar in i materien desto större rymder öppnar sig och inom och utan förlorar alla betydelse.
  Men nog är det kemi alltid.

  Om det sedan är något mer ... det är det säkert. Det beror ju på vad vi vill att det skall vara ... eller hur?

  Vi lyssnar på den som säger att åtrå är det vi vill att det skall vara. Om vi är rädda och hämmade lyssnar vi på andra rädda och hämmade, kanske "tokkristna", som säger att vi brinner i helvetet om vi inte tvättar oss rena från syndiga tankar.
  Om vi är superkåta och hedonistiskt lagda, lyssnar vi på dom som säger att åtrå är precis det vi vill att det skall vara.
  Kommer du ihåg när jag skrev om James Swartz. www.shiningworld.com ? Han lyfter fram den syn som finns inom traditionell Vedanta. Och nog ligger det en del i detta. Det kan jag absolut tycka. Samtidigt fascineras jag alltid av hur Tantra-människorna "får ihop det". Nej, jag kan inte ta ställning här.
  Jag inser att jag nu återkommer till frågan om vad som lyser starkast. Det är upplev-ANDET. Vad som upplevs kan aldrig bli mer än en skugga av upplev-ANDET. Samma sak med upplev-aren. Om det är gudomligt sex eller brinnande åtrå eller skam eller skuld är sekundärt. Primärt är alltid upplev-ANDET. Upplevandet är som våtheten. Åtrån är som en våg, lika våt som andra vågor ... lika våt som äcklet, eller likgiltigheten, eller stillheten och friden. Det är VÅTHETEN som räknas. Bara den. Ultimately.
  Men sekundärt kan det andra (upplevaren/upplevelserna) ha ett visst intresse. Det vore oärligt av mig att påstå något annat.

  SvaraRadera
 10. Alexandra, visst du har helt rätt. Dock vet vi ju inte vad som kommer först, hönan eller ägget. ibland kanske det är hönan och ibland kanske det är ägget. Om du förstår :)
  kram

  SvaraRadera
 11. Mitt svar liknar återigen lust och fägring stor tillsammans med själsvännen. Tänk om lidandet ligger i att vi inte ser själsvännen? Tänk om upptäckten av själsvännen gör oss hela och aldrig mer ensamma. Vad var det nu igen du sa om bullshit-detektorn, ja just det där om att vi är kärlek! Tänk om upptäckten åderlåter oss. Vi upptäcker att kärleken är sanningen om livet och livet är sanningen om det som rinner i våra ådror. Vi är ämnet som kallas blod och när vi upptäcker att livet är beroende av blod så förstår vi att livet är beroende av oss. När vi förstår att livet är beroende av oss lever vi av en orsak. Någon vill ha oss. Vi är åtrådda! Men sanningen om den som vill ha oss talar till oss via tidlöshetens livston - blodet, livets nektar - kärleken. Tänk om livets nektar befruktar vår själ därför att vi längtar efter uppståndelsen. Uppståndelsen är frukten av idogt arbete för att åderlåtas. Vad behövs för att åderlåtas? Dementeringar och åter dementeringar. Hur talar man om dementeringar i relation till bibeln? Här handlar det om att ta fram bullshit-detektorn. Svep med stora drag och upptäck lögnerna. Sanningen om Jesus är att han/hon uppstår i samma ögonblick som vi åderlåter oss själva. Återuppståndelsens turturduvor litar på idogt arbete från oss. När vatten blir blod i våra ådror skapas kärlek mellan kropp och vingbeprydd tidlöshet och drömmen går i uppfyllelse. Ansvaret om oss själva ligger i att ta emot skapelsevätskan som ämnar förena vår själ med Kristus. Den gudomliga nektarn, vinet eller blodet skapar våthet i vår kropp. Våtheten talar välsignelsens språk. Tänk på det heliga bröllopet nästa gång du tar nattvarden. Om du tar den. Tänk på det heliga bröllopet nästa gång skamkänslor upptar själen. Tänk om lidandet ligger i att lära sig åderlåta sig själv på ett andligt plan. Värna om våtheten. Stå upp i det heliga bröllopet och smärtan försvinner. Ensamheten likaså. Det är min övertygelse.

  Som alltid vet jag inte om detta knyter an till det du sa men det var vad som kom helt enkelt.

  Jennyli

  SvaraRadera
 12. TACK TILL STOR DR Sunny FÖR LÖSA mina problem HANS e-post (drsunnydsolution1@gmail.com

  Mitt namn är fröken Fatima, jag var gift med min make i 5 år vi levde lyckliga tillsammans för detta år och inte förrän han reste till Australien för en affärsresa där han träffade den här tjejen och sedan dess har han hatar mig och barnen och kärlek hennes enda. så när min make kom tillbaka från resan sade han att han inte vill se mig och mina barn igen så han körde oss ut ur huset och han kommer nu till Australien för att se att andra kvinnan. så jag och mina barn var nu så frustrerad och jag var bara vistas med min mamma och jag var inte behandlas bra eftersom min mamma gifte sig med en annan man efter min far död så man hon gifte sig inte behandla henne väl, jag och mina barn var så förvirra och jag letade efter ett sätt att få min man tillbaka hem eftersom jag älska och vårda honom så mycket, så en dag som jag bläddrar i min dator jag såg ett vittnesbörd om denna spell caster DR Sunny, vittnesmål delas på internet av en dam och imponera på mig så mycket jag tänker också på att ge det ett försök. Till en början var jag rädd, men när jag tänker på vad jag och mina barn passerar genom så jag kontaktade honom och han berättade för mig att behålla lugnet för bara 24 timmar att min man ska komma tillbaka till mig och till min bästa överraskningen fick jag ett samtal från min make på den andra dagen som frågar efter barnen och jag kallade DR Soligt och han sade dina problem är lösta mitt barn. så detta var hur jag får min familj tillbaka efter en lång stress bromsa upp av en ond kvinna så med all denna hjälp från DR Soligt, jag vill att ni alla på detta forum för att ansluta sig till mig för att säga ett stort tack till DR Soligt och jag kommer också råd för någon i sådana eller liknande problem eller någon form av problem bör också kontakta honom hans e-post) (drsunnydsolution1@gmail.com) han är lösningen på alla dina problem och predikament i livet. återigen sin e-postadress är (drsunnydsolution1@gmail.com)

  HAN ÄR specialiserade på FÖLJANDE PASS.

  (1) Om du vill att ditt ex tillbaka.

  (2) Om du alltid har mardrömmar.

  (3) Om du vill ska främjas på kontoret.

  (4) Om du vill ha kvinnor / män att springa efter dig.

  (5) Om du vill ha ett barn.

  (6) Om du vill bli rik.

  (7) Om du vill knyta din make / maka att bli din för evigt.

  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.

  (9) Hur du blivit lurad och du vill återställa du förlorat pengar.

  (10) om du vill stoppa din skilsmässa.

  (11) om du vill skilja dig från din man.

  (12) om du vill att dina önskemål kommer att beviljas.

  (13) Graviditet stava att föreställa sig barnet

  (14) garanti du vinner oroande rättsfall och skilsmässa oavsett hur det skede

  (15) Stoppa ditt äktenskap eller förhållande bryts isär.

  (16) om du har någon sjukdom som (HIV), (CANCER) eller någon sjukdom.

  (17) om du behöver böner om befrielse för ditt barn eller dig själv.

  återigen se till att du kontakta honom om du har något problem att han kommer att hjälpa dig. hans e-postadress är (drsunnydsolution1@gmail.com) kontakta honom omedelbart .... ringa mitt nummer på 2348077620669

  SvaraRadera
 13. Det Dr.SUNNY kan du maila honom om du behöver hjälp i deras förhållande drsunnydsolution1@gmail.com
  Jag lovar att dina problem löses omedelbart. Efter att ha varit i relation med honom i sju år, han lämnade mig, jag gjorde allt Kan jag ta honom tillbaka igen, men allt förgäves. Skulle för den kärlek jag känner för honom, bad han, men han vägrade att jag förklarade mitt problem till någon på nätet och hon föreslog att jag skulle snarare postade en spellcaster som kunde hjälpa mig att föra honom ett pass tillbaka, men jag är killen som aldrig trott på pass, hade han inget annat val än att prova det, skickade hjul, sade inget problem så blir allt bra inom tre dagar, mitt ex tillbaka till mig inom tre dagar, var passet avgivna och överraskande, den andra dagen , var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, svarade han samtalet och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hänt, jag ville, som jag älskar så mycket. Jag var så glad, överraskad. Sedan gjorde jag ett löfte som alla vet att de aldrig har en relation problem, som jag kommer att hänvisa till stavnings kannan för att få hjälp. Varje person kan behöva hjälp av hjul, hans e drsunnydsolution1@gmail.com eller lägga mig på whatsapp 2348077620669

  Han gjorde också många stavnings liknande,
  (1) du vill att ditt ex tillbaka.
  (2) Du har alltid mardrömmar.
  (3) För att främjas på sitt kontor
  (4) Vill du ha en barn.
  (5) Vill du bli rik.
  (6) vill behålla din make / maka att vara bara din för evigt.
  (7) Behovet av ekonomiskt stöd.
  8) Vill du ha kontroll över att äktenskap
  9) Vill du vara attraherad av människor
  10) Barnlöshet
  11) Behöver du en maka / make
  13) Hur man vinner din lotteri
  14) PROMOTION SPELL
  15) SKYDD SPELL
  16) period av BUSINESS
  17) SPELL BRA ARBETE
  18) bot för någon sjukdom / H.I.V.
  Kontakta honom idag på: drsunnydsolution1@gmail.com

  SvaraRadera
 14. Det Dr.SUNNY kan du maila honom om du behöver hjälp i deras förhållande drsunnydsolution1@gmail.com
  Jag lovar att dina problem löses omedelbart. Efter att ha varit i relation med honom i sju år, han lämnade mig, jag gjorde allt Kan jag ta honom tillbaka igen, men allt förgäves. Skulle för den kärlek jag känner för honom, bad han, men han vägrade att jag förklarade mitt problem till någon på nätet och hon föreslog att jag skulle snarare postade en spellcaster som kunde hjälpa mig att föra honom ett pass tillbaka, men jag är killen som aldrig trott på pass, hade han inget annat val än att prova det, skickade hjul, sade inget problem så blir allt bra inom tre dagar, mitt ex tillbaka till mig inom tre dagar, var passet avgivna och överraskande, den andra dagen , var det runt 04:00. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad, svarade han samtalet och allt han sade var att han var så ledsen för allt som hänt, jag ville, som jag älskar så mycket. Jag var så glad, överraskad. Sedan gjorde jag ett löfte som alla vet att de aldrig har en relation problem, som jag kommer att hänvisa till stavnings kannan för att få hjälp. Varje person kan behöva hjälp av hjul, hans e drsunnydsolution1@gmail.com eller lägga mig på whatsapp 2348077620669

  Han gjorde också många stavnings liknande,
  (1) du vill att ditt ex tillbaka.
  (2) Du har alltid mardrömmar.
  (3) För att främjas på sitt kontor
  (4) Vill du ha en barn.
  (5) Vill du bli rik.
  (6) vill behålla din make / maka att vara bara din för evigt.
  (7) Behovet av ekonomiskt stöd.
  8) Vill du ha kontroll över att äktenskap
  9) Vill du vara attraherad av människor
  10) Barnlöshet
  11) Behöver du en maka / make
  13) Hur man vinner din lotteri
  14) PROMOTION SPELL
  15) SKYDD SPELL
  16) period av BUSINESS
  17) SPELL BRA ARBETE
  18) bot för någon sjukdom / H.I.V.
  Kontakta honom idag på: drsunnydsolution1@gmail.com

  SvaraRadera
 15. Mitt namn är Jessica från USA. jag önskar att
  dela mitt vittnesbörd med allmänheten om
  En stor spell caster kallas (Dr Kakuta) har gjort för mig, detta tempel
  har just flyttat tillbaka min förlorade ex
  älskare till mig med sina stora stavnings arbete, jag dejta den här mannen som kallas
  Steven vi var tillsammans under en lång
  tid och vi älskade vår jagets men när jag var oförmögen
  att ge honom en manlig barn under 5 år lämnade han mig och sa
  att han inte kan fortsätta längre då var jag nu
  letar efter sätt att få honom tillbaka och även bli gravid, tills en vän
  till mig berättade om detta tempel och gav mig sin kontakt e-post,
  kommer du inte tro det när jag kontaktade dem på mina problem de
  beredd objekt och kasta passet för mig och ta min förlorade make
  tillbaka, och efter en månad jag missade min månatliga flödet och gå för ett test och
  Resultatet anges att jag var gravid, är glad idag är en mor till
  en uppsättning av tvillingar en pojke och en flicka, jag tackar templet en gång för
  vad de har gjort för mig, om du är ute passera någon
  av detta problem kan du kontakta denna stora Dr för hjälp som anges nedan:

  Kontakta dem ... kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

  (1) Om du vill att ditt ex tillbaka
  (2) Om du alltid har mardrömmar.
  (3) Du vill främjas på kontoret.
  (4) Du vill kvinnor / män att springa efter dig.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik.
  (7) Du vill binda din make / maka att vara
  din för alltid.
  (8) Om du behöver ekonomiskt stöd.
  (9) Herbal vård
  (10) Om du inte kan ha möjlighet att tillfredsställa din fru
  kön önskan grund eller
  låg err åtgärder.
  (11) Om din menstruation vägrar att komma
  ut dagen antar eller över flöden.
  (12) om ditt arbete vägrar att betala dig, folk
  grund dig ?.
  (13) lösa en markfrågan och få tillbaka.
  (14) Har din familj Denny dig om din
  höger?
  (15) Låt folk lyda mina ord och göra mitt
  önskar
  (16) Har du ett lågt spermie?
  (17) Mål lösa
  (18) Behöver du hjälp att vinna ett lotteri? ETC

  Kontakta dem på deras e-post på

  kakutaspellz@gmail.com eller ring +2348168199202

  Och få löst alla dina problem

  Tack.

  SvaraRadera
 16. Jag är här för att vittna vad denna stora trollkarl har gjort för mig. Jag har aldrig trott på spellcasting, även när jag var frestad att prova det .. min man och jag har haft en hel del problem att leva tillsammans, han alltid kommer inte att göra mig glad för att han har förälskat sig i en annan kvinna utanför vårt äktenskap, gjorde jag allt för att se till att min man lämnar denna kvinna, men ju mer jag pratar med honom gör mig mer ledsen, så mitt äktenskap föll leder till skilsmässa, eftersom jag inte längre vård. Så med all denna smärta och ångest, beslutade jag att kontakta caster DR. Isikolo att se om saker och ting kan träna mellan mig och min make igen. Denna spell caster DR. Isikolo berättade att min man är verkligen i en stor pass som har förtrollad av någon magi, så jag sa att jag skulle göra alla normala saker igen. Han gick framåt och kasta förtrollningen för mig, efter 3 dagars gjutning förtrollningen helt förändrat min make kom han ursäktade säga hur han behandlade mig att han inte själv, verkligen tacka DR. Isikolo föra tillbaka min man Jag vill att alla ska kontakta för dem som har problem med frågan om äktenskap och problemet med relationen som kommer att lösa för dig. Din e-postadress är här isikolosolutionhome@gmail.com
  Och ditt mobilnummer +2348133261196

  SvaraRadera
 17. God dag var och en, jag är Albert Richard från Vancouver Kanada. Jag har varit i smärtor ända sedan min fru lämnade mig, så denna trogen dag när jag var på nätet jag kom så småningom över några olika vittnesmål om detta spell caster Dr.prince, om hur han har hjälpt så många människor att få sina älskare och trasiga hem tillbaka, jag fick övertygad om alla vittnesmål och omedelbart hans namn är Dr ISIKOLO jag kontaktade honom via hans e-postadress på (isikolosolutionhome@gmail.com) eftersom jag var helt desperat att få min fru tillbaka. Liv utan min fru var en riktig röra för mig och mina barn. Jag ville ha en dramatisk förändring och jag tänkte magi kan vara lösningen. Efter att ha diskuterat upplösning med Dr prins, han berättade att han var på väg att återställa mitt äktenskap tillbaka. Jag kände att han faktiskt kommer att göra min fru att återvända hem och han gjorde! Det är fantastiskt vad denna stora spell caster har gjort för mig, är hans hjälp ovärderliga! Jag vet inte vad jag skulle ha gjort utan Dr.prince han gör sitt jobb så bra han är organiserad och mycket funktionell, jag tror att han är den bästa spell caster jag kan räkna med när det gäller alla typer av pass, var jag golv att hans pass fungerade. Han åtgärda följande problem över hela världen på (1) Få din älskare eller make tillbaka (2) Sjukdom och sjukdom spell (3) Visa stava (4) Pengar spell (5) Lång livslängd spell (6) Välstånd spell (7 ) Skydds spell (8) Arbets spell (9) Att bli en manager spell (10) Werewolfe spell (11) Få din bluff pengarna tillbaka (12) Familjer med stavnings (13) Graviditet spell (14) Freedom spell (15) kärlek stava (16 ) försvinnande spell (17) lånpass (18) Framgång eller passera spell (19) Äktenskap spell (20) lotteri / lotto vinna. Du kan kontakta Dr.prince sant sin e-post på (isikolosolutionhome@gmail.com) du kan också ringa eller WhatsApp honom sann hans telefonnummer på (+2348133261196).

  SvaraRadera
 18. Mitt liv förstördes när min make skickade mig packning, efter 13 år har vi varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter att ha försökt så många sätt att få min man tillbaka till mig. En dag på jobbet, jag distraherad, utan att veta att min chef ringde mig, så han satt och frågade vad det handlade om, sa jag till honom och han log och sa att det var inga problem. Jag förstod aldrig vad han menade med det var inga problem att få tillbaka min make, sade han att han använde ett pass för att få tillbaka sin fru när hon lämnade honom för en annan man, och nu är de tillsammans till datum och ursprungligen jag blev chockad att höra något från min chef. Han gav mig en e-postadress i DR Odion, som hjälpte honom att få hans fru tillbaka, jag trodde aldrig att detta skulle fungera, men jag hade inget val kommer i kontakt med talesätt som jag få gjort, och han bad om min information och att min make var kunna föreslå att kasta honom passet och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, ringde min mamma mig att min make gällande att han vill ha mig tillbaka, jag aldrig trott, eftersom det var bara en dröm och jag var tvungen att rusa iväg till min mors rum och till min stora förvåning, stod på knä min man ber mig om förlåtelse att han vill att jag och barnet hemma, när jag gav DR Odion ett samtal om plötslig förändring av min man och han gjorde klart för mig att min man att älska mig fram till slutet av världen, att han aldrig kommer att lämna för en annan kvinna. Nu mig och min man är tillbaka tillsammans och började göra roliga saker som han inte har gjort förut, gör han mig glad och göra vad den är tänkt att göra som en man utan tjat. Vänligen om du behöver hjälp av något slag behöver kontakta DR Odion för att få hjälp. Hans e-post är (drodion60@yandex.com) eller ring +2347057623144 OR +2349060503921.

  SvaraRadera
 19. Mitt liv förstördes när min make skickade mig packning, efter 13 år har vi varit tillsammans. Jag var förlorad och hjälplös efter att ha försökt så många sätt att få min man tillbaka till mig. En dag på jobbet, jag distraherad, utan att veta att min chef ringde mig, så han satt och frågade vad det handlade om, sa jag till honom och han log och sa att det var inga problem. Jag förstod aldrig vad han menade med det var inga problem att få tillbaka min make, sade han att han använde ett pass för att få tillbaka sin fru när hon lämnade honom för en annan man, och nu är de tillsammans till datum och ursprungligen jag blev chockad att höra något från min chef. Han gav mig en e-postadress i DR Odion, som hjälpte honom att få hans fru tillbaka, jag trodde aldrig att detta skulle fungera, men jag hade inget val kommer i kontakt med talesätt som jag få gjort, och han bad om min information och att min make var kunna föreslå att kasta honom passet och jag skickade honom detaljerna, men efter två dagar, ringde min mamma mig att min make gällande att han vill ha mig tillbaka, jag aldrig trott, eftersom det var bara en dröm och jag var tvungen att rusa iväg till min mors rum och till min stora förvåning, stod på knä min man ber mig om förlåtelse att han vill att jag och barnet hemma, när jag gav DR Odion ett samtal om plötslig förändring av min man och han gjorde klart för mig att min man att älska mig fram till slutet av världen, att han aldrig kommer att lämna för en annan kvinna. Nu mig och min man är tillbaka tillsammans och började göra roliga saker som han inte har gjort förut, gör han mig glad och göra vad den är tänkt att göra som en man utan tjat. Vänligen om du behöver hjälp av något slag behöver kontakta DR Odion för att få hjälp. Hans e-post är (drodion60@yandex.com) eller ring +2347057623144 OR +2349060503921.

  SvaraRadera
 20. Vittnesbörd om mitt liv var en nybörjare i livet när jag förlorade min första graviditet. Jag trodde att det var en ansträngning men de fortsätter att inträffa, en dag var jag tvungen att gå till checkup och doktorn sa att det var som ett resultat av fibroid som jag inte kan Bli gravid om jag inte skulle gå till operationen, men det skulle bli 50 till 50, så jag var rädd att det skulle vara svårt för mig så jag var tvungen att kontakta Dr Isikolo, som jag träffade hans kontakt online från ett vittnesbörd om någon som Han har givit hjälp till att bli gravid och gå genom de ursprungliga örterna från DR.ISIKOLO (isikolosolutionhome@gmail.com eller call / whatapp +2348133261196.) Som jag använde i 2 månader så satte jag en stark tro på att det var överallt, Jag var tvungen att gå till medicinsk checkup och bekräfta att den var borta, vilken stor glädje, så nu svårt att tro att inte allt gräs är falskt mot Gud och DR. Örter jag botade på den fibroid Nu bär jag min baby i min hand medan jag sjunger en vittnesmål. Det (isikolosolutionhome@gmail.com) email om du har några problem du kan maila det nu ..

  (1) Om du vill ha din ex tillbaka.
  (2) om du vill bota din herpes
  (3) Vill du bli befordrad på ditt kontor.
  (4) Vill du att kvinnor / män ska springa snabbare.
  (5) Om du vill ha ett barn.
  (6) Du vill vara rik.
  (7) Vill du knyta din man / fru till din för alltid.
  (8) Om du alltid har mardrömmar
  (9) om du vill bota cancer.
  (10) Om du vill bota hiv också.

  Kontakta dr Isikolo nu för hans hjälp också isikolosolutionhome@gmail.com eller ring / whatapp +2348133261196.

  SvaraRadera
 21. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) Kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  Genom drogunduspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera

UA-3343870-1