söndag, november 22, 2009

... when the whole world is inside your head ...


Har precis tittat klart på filmen "The Tracey Fragments". Makalöst stark film. Hittade den idag på ett bord med billiga DVD-filmer för 29 kr. Detta är vad jag läste på baksidan:

"En dag går Traceys liv i tusen bitar. Hon är femton, skolan är ett helvete och hennes familj en mardröm. När berättelsen börjar sitter hon längst bak i bussen, naken och insvept i ett duschdraperi. Det enda hon vet är att någonting fruktansvärt har hänt och att hennes lillebror är försvunnen.
Ellen Page, från Juno, har snabbt blivit världens mest efterfrågade unga skådespelerska. Som Tracey får vi följa henne genom tonårstidens mest brutala verklighet - eller är det i själva verket en stor lögn?"

Såklart nappade jag på den. Jag är numera inställd på att leta efter ord som dröm & lögn följda av frågetecken. Och jag blev inte besviken. Emotionellt mörbultad blev jag men det var det värt. Efter 24 minuter säger Tracey:

"And how do you know whats real and whats not when the whole world is inside your head?"

Japp. Där kom ännu ett sökord in - REAL - följt av frågetecken.
Den vanliga frågan dyker upp - är detta ett skolexempel på dissociativ störning till följd av trauma? I don't think so. Jag tror att Tracey skall föreställa vara en väldigt vaken 15-åring. Wow!

2 kommentarer:

UA-3343870-1