lördag, november 14, 2015

Mörkrets ansikte

Känner du dig dragen till mörkrets ansikte? Gå då närmare och rör vid det med dina fingertoppar!
Tycker du dig ana att sanningen bor i mörkret. Gå då djupt in i det och lyssna! 
Tycker du att mörkret är vackert? Älska det och dyrka det! 
Vill du låta dig lockas och slickas av mörkrets tungor. Ge dig hän och njut! 

Passa på nu, för det kommer en dag då den stora frågan inte längre är vad som UPPLEVS utan vad i dig som UPPLEVER. Det kommer en dag då allting pekar tillbaka på dig. På ditt medvetandes ljus. Din sanna natur. Också mörkret.
Allting längtar hem. 
Hem till dig. 

Men om den dagen ännu inte kommit. Förfasa dig över det fasansfulla! Upplev hur Nazgûlerna jagar dig i dina onda drömmar. Känn förödelsens extas pumpa i ditt blod. Se Apocalypse Now och följ med Colonel Kurz djupt in i mörkrets hjärta. Känn i din kropp hur dekadensen sprider sig som giriga maskar. Hur moralen vittrar sönder och normerna krackelerar. En efter en. Hur dina allra heligaste värden släpas i smutsen och trampas sönder. Kanske kommer du en dag se dig själv överskrida de gränser du svurit som heliga. Kanske kommer du en dag stå där med blod på dina händer och känna dig berusad av makten över liv och död. Allsmäktig, gränslös och fri. Men kommer du veta vem du är? Kommer du veta sanningen?

Den dagen kommer då du vaknar upp och minns att det är du som lyser upp varenda vrå av multiversum. Allting är beroende av dig och ditt ljus. Också mörkrets ansikte och mörkrets tungor. Också gränserna och gränsöverskridandet. Normerna och det normlösa. Det heliga och det tabubelagda. Allting uppstår i ditt ljus. Och försvinner. 

I själva verket har mörkret ingen tunga och inget ansikte. Allt kött har ätits upp av maskarna. Mörkrets ansikte är rent. Fritt från kött och tid. Öppet rakt in i evigheten. Precis som ditt hjärtas innersta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

UA-3343870-1