fredag, januari 13, 2017

Självcensur

Vad är självcensur?
Jag kommer in i ett rum med andra människor. Här inne i mitt huvud är jag. Där ute i rummet är de andra. Så tänker jag ibland. Sedan tänker jag att jag kan välja vad skall visa upp. Välja vad jag skall dölja. Jag skall le. Jag skall säga något trevligt. Godmorgon! Hur mår ni idag? Och så skall jag le. 
Jag inser att det är ganska vanligt att tänka så. Så gör de flesta människor. Och vi tycker att det fungerar ganska bra. Vi mår bra, säger de andra och ler tillbaka. Hur mår du? Jo tack, jag mår bra. Svarar jag. Och sedan utbyter vi trevligheter. Det är liksom så det fungerar. Tror vi. 

Vi är så jävla lurade. Vi lurar oss själva och varandra. Redan innan jag sagt ett ord har jag avslöjat allt om mig själv. Min kropp är som en öppen bok. Alltid. Det är din också. Redan innan jag producerat ett lagom vänligt leende har min kropp berättat allt om vilka känslor och tankar som rör sig i mig. Vi vill inte tro att det fungerar så. Vi vill lura oss själva och varandra. Men innerst inne vet vi att det inte fungerar. Vi vill kunna dölja det vi tror är dåligt. Vi vill kunna visa upp det vi tror är bra. Vi vill kunna luras. 

Det handlar om vår tro på språket. Det talade språket och kroppsspråket. Den kommer en tid i alla barns liv då de lär sig ljuga. Jag tror att det är vanligare hos pojkar men jag vet inte. Min pappa har hundra miljoner kronor på banken. Har han? Det är väl ingenting. Min pappa har hundra miljarders miljoner kronor på banken. Så lät det ofta när jag gick i lågstadiet. Killar emellan. Minns inte vad tjejerna pratade om. Men den typen av samtal var vanliga mellan oss killar. Det är så det börjar. Sedan inser vi att andra kan syna våra bluffar om de är för uppenbara. Med åren blir bluffarna mer och mer subtila. Men känslan består. Tron på språket. Men vi är så lurade! 

Ofta är vi så uppsnurrade i våra egna subtila lögner att vi inte lägger märke till andras. Det är därför det hela kan fortgå. Men så fort vi slutar försöka lura oss själva så börjar vi lägga märke till andras lögner. 
Egentligen är det busenkelt att se rakt igenom andra människors fasader. Det är löjligt enkelt att vara som vi är och fruktansvärt komplicerat och ansträngande att försöka vara något annat. På samma sätt är det löjligt enkelt att se vilka andra människor egentligen är och fruktansvärt komplicerat och ansträngande att försöka förhålla sig till vilka de försöker vara. 
Så vad händer om vi slutar tramsa och förställa oss?

På ett sätt blir livet väldigt enkelt. Det handlar bara om att sluta lägga någon större vikt vid vad andra säger. Ganska snabbt lägger vi då märke till den där skorrande tonen som uppstår när andra försöker lura oss. Då är det bara att strunta i den tonen och lyssna till det som klingar rent. Och det som klingar rent behöver vi inte leta efter. Det finns där i hela rummet. Som en doft. Just det. Det handlar om en doft. På det sättet är vi som hundar. Men sanningen om andra människor är inte något vi känner med vår näsa. Vi känner den med hela vårt väsen. Den är så jävla uppenbar. När en människa kommer in i rummet vet vi allt om henne redan innan hon hunnit säga något. Redan innan hon hunnit producera ett leende. Det är läskigt hur snabbt det går. 

När vi börjat få kläm på det här med andra människors doft blir frågan om självcensur ointressant. Då blir självcensur lika barnsligt löjlig som småpojkars lögner och överdrifter då de berättar om hur rika och starka deras pappor är. Min pappa kan lyfta en hel bil. Jaha! Gulligt. 
Tack jag mår bra. Jaha! Gulligt. 
Det betyder plötsligt ingenting vad vi säger till varandra. Det är bara ett barnsligt spel. Onödigt. 

Det som däremot börjar betyda något är när andra försöker vara autentiska. Då blir vi intresserade. Det som börjar betyda något är att själv försöka vara autentisk. Då blir orden återigen intressanta. När orden börjar närma sig den där omedelbara och omisskännliga doften av autenticitet. Då kan orden börja tjäna ett verkligt syfte. 

2 kommentarer:

 1. Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typ som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag Mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, kastade han stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad, jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att hänvisa honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningsgivaren som hjälpt mig med mitt eget problem. Email: drogunduspellcaster@gmail.com du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) Kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill vara befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  Genom drogunduspellcaster@gmail.com

  SvaraRadera
 2. Jag har aldrig troende kärlek stavning tills jag träffade den här världens toppspellare. Han är verkligen kraftfull och kan hjälpa till med att stava för att ta tillbaka en gång bort. Dr Isikolo den stora stavningskastaren som återställer mitt liv tillbaka. Jag hade en kamp med min man i det förflutna vilket ledde till vår uppbrott. Jag försökte allt jag kunde för att få honom att komma tillbaka till mig men han vägrade och sa att det var över oss, en dag kom jag över ett vittnesbörd på internet om hur Dr Isikolo / använde sin stava för att återförena två älskare så jag bestämde mig för att kontakta Dr Isikolo via e-post och han försäkrade mig om att min man kommer tillbaka till mig inom 48 timmar efter att han har avslutat förberedelsen av den vita magiska stavningen. Jag är väldigt glad idag för att berätta för världen att Dr Isikolo verkligen är en man av hans ord eftersom min man kom tillbaka till mig och föll på knäna ber mig att förlåta honom och acceptera honom tillbaka. Har du ett problem kan du också kontakta Dr Isikolo idag via e-post: isikolosolutionhome@gmail.com du kan ringa den stora Dr Isikolo hjälp WhatsApp nummer +2348133261196. Jag är så glad väldigt bra Kärlek och många välsignelser Tillbaka till mig igen! yahoo adress: isikolosolutionhome@gmail.com eller hans WhatsApp nummer + 2348133261196tänk så mycket Dr Isikolo.

  SvaraRadera

UA-3343870-1